Grillattu entrecote, kevätvihanneksia ja chilivoita

Grillattu entrecote ja kevätvihannekset ( 4 annosta)

  • 600-800 g entrecotea
  • 10 kevätporkkanaa
  • 10 kevätsipulia
  • 6 perunaa
  • 1 kukkakaali
  • tilkka öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Pese porkkanat ja perunat huolellisesti. Lohko perunat ja leikkaa kukkakaali pieniksi nupuiksi. Keitä perunoita hetki ja lisää kukkakaalit. Keitä nopeasti ja jäähdytä. Kasvikset saavat jäädä vielä melko raaoiksi. Leikkaa kevätsipulista vihreät varret pois. Sekoita uunivuoassa perunalohkot, porkkanat, kevätsipulit ja kukkakaali öljytilkan kera. Paahda kasviksia 190 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes vihannekset ovat kauniin ruskeita. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna parilapannu. Sivele entrecoten pinta öljyllä ja paista pihvejä noin 2 minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla ja kääri pihvit hetkeksi folioon vetäytymään. tarjoile kevätvihanneksien kera.

Chilivoi

  • 250 g normaalisuolaista voita
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 pieni chili (tai 1 tl chili jauhetta)
  • 2 valkosipulin kynttä
  • kevätsipulin varret
  • tilkka öljyä

Anna voin pehmetä notkeaksi huoneen lämmössä. Halkaise chili ja poista siemenet sekä kärki. Hienonna chili, valkosipuli ja kevätsipulin varret. Kuullota chiliä ja tomaattipyreetä hetki öljyssä. Lisää hienonnettu valkosipuli ja kevätsipulin varret. Anna seoksen hetki jäähtyä ja sekoita se voin kanssa hyvin sekaisin. Muotoile voista kelmun avulla pyöreä tanko ja anna sen jäähtyä jääkaapissa. Leikkaa tangosta viipaleita ja nosta yksi jokaisen pihvin päälle. Säästä loppu voi seuraavaan grillauskertaan!

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat