Mainos

Greenspan: Maan talous terveellä pohjalla

Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtaja arvioi maan talouden kasvavan tänä vuonna 4 prosenttia, inflaation jäävän alle 1,75 prosentin ja työttömyyden vähentyvän.

Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtajan Alan Greenspanin mielestä maan talous on pohjimmiltaan terve, mutta saattaa kohdata ongelmia työpaikkojen hitaan kasvun ja heikon säästämisasteen vuoksi.

Greenspan antoi tänään puolivuosittaisen talousraporttinsa Yhdysvaltain kongressille. Hän arvioi Yhdysvaltain talouden kasvavan tänä vuonna 4 prosenttia, inflaation jäävän alle 1,75 prosentin ja työttömyyden vähentyvän. Pääjohtajan mukaan taloudellinen pohja on vakiintunut.

Edellisessä puolivuosikatsauksessaan Greenspan varoitti Yhdysvaltain talouden "pehmentymisestä", mutta nyt hän arvioi näiden pelkojen hälventyneen. Hän ei suoraan ennakoinut uusia koronnostoja, mutta huomautti ohjauskoron pysyneen suhteellisen alhaalla.

Dollarin kurssi kääntyi nousuun Greenspanin puheen jälkeen. Euro maksoi illalla alle 1,30 dollaria, kun vielä päivällä kurssi oli selvästi päälle 1,30 dollarin. Sen sijaan New Yorkin arvopaperimarkkinat lähtivät lievään laskuun.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.