Mainos

Gratshovista Nato-lähettiläs?

Entistä puolustusministeri Pavel Gratshovia veikkaillaan Venäjän ensimmäiseksi NATO-lähettilääksi. Gratshovin nimittämisestä kertoo Leipzigissa ilmestyvä sanomalehti Saechsische Zeitung tänään tänään.

Lehden mukaan Gratshov valmistautuu matkustamaan Brysseliin ennen kuin Venäjä ja Nato allekirjoittavat toukokuun lopussa yhteistyösopimuksen Pariisissa. Sopimuksessa Venäjä saa osittaisen oikeuden olla mukana Naton päätöksenteossa.

Venäläisten tiedotusvälineiden mukaan Gratshovia kyseltiin Nato-suurlähettilääksi jo viime vuonna, mutta tuolloin hän kieltäytyi.

Pavel Gratshov menetti puolustusministerin paikkansa viime kesäkuussa syytettynä Tshetsenian sodan huonosta johtamisesta ja armeijan korruptiosta.

Clinton vähättelee Jeltsinin Nato-puheita

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton suhtautuu maltillisesti Venäjän presidentin Boris Jeltsinin eilisiin Nato-puheisiin. Jeltsin ilmoitti Venäjän harkitsevan uudelleen suhteitaan Natoon, jos sotilasliitto ottaa jäsenikseen entisiä neuvostotasavaltoja.

-Me olemme solmineet Venäjän kanssa sopimuksen, joka puhukoon puolestaan, Clinton totesi.

Clinton korosti, että rauhanomaiselle kehitykselle ja vastakkainasettelujen lieventymiselle on hyvät edellytykset niin kauan kuin Venäjä säilyy demokraattisena ja sitä johtaa Jeltsinin kaltainen presidentti. Naton kanssa tekemästään sopimuksesta huolimatta Venäjän johto suhtautuu edelleen nuivasti Baltian maiden ja Ukrainan pyrkimyksiin liittyä Natoon.

Yhdysvaltain ulkoministeriö vahvisti eilen, että Naton ovi pysyy avoinna Virolle, Latvialle ja Liettualle.
-Nato päättää itse siitä, keitä se ottaa jäsenikseen. Baltian maat ovat kelvollisia ehdokkaita nyt ja tulevaisuudessa, ulkoministeriön tiedottaja Nicholas Burns totesi. Samalla Burns painotti, että Naton ja Venäjän sopimuksessa ei ole kohtaa, joka estäisi Baltian maiden jäsenyyden.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.