Grace joutui oikeuteen yli 10 vuotta sitten tapahtuneesta rikkeestä – tuomaritkin hämmästyivät

Sara-Maria näpäytti parkkipaikalla roskaavia nuoria 0:12
Videolla kerrotaan Sarasta, joka näpäytti roskaajia.

Nainen ei ollut tiennyt saaneensa tuomion vuonna 2009 tapahtuneesta roskaamisesta. Tapauksesta kertoo muun muassa BBC.

Yli kymmenen vuotta sitten brittiläinen Grace Firth oli ostanut välipalaa Greggs-kahvilasta. Hän oli saanut ostosten mukana paperipussin, joka oli päätynyt maahan eikä roskakoriin.

Nyt vuonna 2020 Grace, 32, sai syytteen roskaamisesta. Stockportin käräjäoikeuden tuomarit olivat ihmetelleet, oliko syytteessä väärä päivämäärä, koska tapauksesta oli kulunut niin paljon aikaa.

Ei ollut saanut tietoa alkuperäisestä syytteestä

Tapauksella kesti niin kauan ratketa, koska Grace kertoo, että hän ei ollut tiennyt, että oli saanut roskaamisesta syytteen jo tuolloin. Asiaa oli käsitelty oikeudessa elokuussa 2009, mutta Grace ei ollut tiennyt tästä käsittelystä mitään. 175 punnan sakon lisäksi hänet oli määrätty maksamaan 180 puntaa korvauksia ja 15 rikosuhrimaksu.

Grace kertoi oikeuden istunnossa, että hän oli saanut tietää saamistaan sakoista vasta viime vuoden joulukuussa, kun hän oli saanut kirjeen koskien vanhaa velkaa. Aiemmin tulleita kirjeitä hän ei ollut saanut, koska ne oli lähetetty hänen äidilleen.

– Kaikki minulle lähetetyt sähköpostit oli palautettu lähettäjälle tai heitetty pois, Grace kertoi.

Tiistaina tuomarit hyväksyivät Gracen selityksen, sillä heidän mukaansa nainen oli ollut hyvin rehellinen vastauksessaan. 180 euron korvausmääräys päätettiin perua. Lisäksi sakko pienennettiin 40 puntaan. 15 euron lisämaksu pysyi voimassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja