"Irtosilmävandaali" iski Järvenpään kaupunginkirjastoon – kirjasto julkaisi huvittavan kuvan tekosista: "Voivat aiheuttaa hallitsemattomia painajaisia meille työntekijöille"

0:20
Järvenpään kaupunginkirjastoon iski vandaali, joka liimaili kirjoihin tarrasilmiä

Järvenpään kaupunginkirjastoon iski vandaali, joka liimaili kirjoihin tarrasilmiä.

Järvenpään kaupunginkirjaston Facebook-julkaisu sai monet naurunpuuskan valtaan. Kirjastoon oli iskenyt vandaali, joka oli koristanut kirjoja tarrasilmillä.

Vitsailijan "uhreiksi" olivat joutuneet Catherine Cooksonin, Philippa Carrin ja Juliette Benzonin teokset.

– Rakkaat asiakkaamme! Haluaisimme muistuttaa, että ette liimaisi irtosilmiä kirjojen kansiin. Sen lisäksi että ne voivat vahingoittaa kirjan kansia, ne voivat myös aiheuttaa hallitsemattomia painajaisia meille työntekijöille. Kiitos, kirjasto kirjoitti Facebookissa.

"Aina välillä vastaan tulee kaikenlaisia pikku yllätyksi"

Kirjasto kertoo MTV Uutisille, että "silmien uhreiksi" joutui kymmenkunta kirjaa.

– Kun kirjat palautuvat kirjastoon, tarkistetaan niiden kunto. Aina välillä vastaan tulee kaikenlaisia pikku yllätyksiä, vaikkapa sitten rakkauskirje kirjanmerkkinä tai eri lailla mulkoilevia kirjan kansia, kirjastosta kerrotaan.

– Kenties kirjojen kannessa olevat kasvot innoittivat hieman elävöittämään kansitaidetta. Pääosin taisi olla kyseessä romantiikka-genre, kertoneeko tämä sitten jotakin?

"Cooksonit ainakin paranee tuosta"

Otokset kansista mulkoilevine katseineen keräsivät välittömästi suursuosion sosiaalisessa mediassa.

–  Kuten jossain vaiheessa totesin, Cooksonit ainakin paranee tuosta huomattavasti, kirjaston Facebook-julkaisun kommenteissa vitsaillaan.

– Nyt alkaa yleisöryntäys Järvenpään kaupunginkirjastoon, toinen kommentoija uskoi.

Kuvien saama suosio ei varsinaisesti kirjastoa yllättynyt, sillä sen somepäivitykset ovat muutenkin hyvin suosittuja.

– Sosiaalinen media tarjoaa erinomaisen ja kustannustehokkaan kanavan yleisten kirjastojen palveluiden markkinoimiseen ja ihmisten tavoittamiseen.  Kirjasto on läsnä ihmisten arjessa. Teemme työtämme ammattitaidolla ja iloisin mielin ja haluamme jakaa tämän myös ulospäin. Myös ihanat asiakkaamme ovat tässä innolla ja huumorilla mukana – kuten someaktiivisuus osoittaa.

Tarrat saatiin irrotettua

Kirjatkin selvisivät kokemastaan.

– Ihan harmitonta hupia tämä, pikkuruiset tarrat irtosivat kansimuovista jälkiä jättämättä – ellei jäljiksi lasketa hyvää tuulta, hillitsemättömiä naurunpurskahduksia ja valikoimattomia painajaisia. Kirjojen varsinaiseen sotkemiseen suhtaudumme toki vakavasti.

Vaikka kirjaston kirjojen kansiin ei toki pidä liimailla mitään ylimääräistä, moni kertoi suorastaan inspiroituneensa kuvista ja haluavansa tarrasilmiä myös itselleen esimerkiksi omien kirjojen koristelua varten.

Myös vuonna 2016 koettiin "kirjallista hupia", kun tunnollinen lainaaja palautti Mäntän kirjastoon lehden vuodelta 1994.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja