Mainos

Göteborgin ryöstäjiä ainakin kymmenen

Satoja ihmisiä evakuoitiin yöllisen postiryöstön jälkeen jatkuneiden pommietsintöjen yhteydessä. Amerikkalaispoliitikko Al Gore ja prinsessa Victoria saapuvat tänään ryöstön ja pommiepäilyjen sekoittamaan Göteborgiin.

Göteborgin poliisi uskoo, että vähintään kymmenen ihmistä osallistui kaupungin postikeskuksen yölliseen ryöstöön. Kenttäjohtaja Klas Fribergin mukaan ryöstö oli mittasuhteiltaan sellainen, että hän ei ole nähnyt ennen vastaavaa.

Poliisi eristi suuria alueita kaupungin keskustassa väkivaltaisen ryöstön jäljiltä. Satoja ihmisiä jouduttiin evakuoimaan kodeistaan, koska ryöstäjät olivat jättäneet pakoreittinsä varrelle pommeiksi epäiltyjä esineitä.

Ainakin yksi epäilyttävistä esineistä oli Göteborgin pääpoliisilaitoksen lähistöllä. Tämän vuoksi myös poliisilaitos eristettiin, ja sadat poliisit joutuivat jäämään pois työpaikaltaan.

Aseistetut miehet ryöstivät Göteborgin postikeskuksen noin kello kahdelta yöllä Suomen aikaa. Ryöstäjät pakottivat yksitoista postin työntekijää maahan, ja pakenivat paikalta saaliineen. Paetessaan ryöstäjät sytyttivät useita ajoneuvoja tuleen estääkseen poliisin takaa-ajoa.

Kukaan postin työntekijöistä tai ulkopuolisista ei tiettävästi saanut vammoja ryöstön yhteydessä.

Göteborgiin odotetaan päivällä amerikkalaista poliitikkoa ja Nobelin rauhanpalkinnon saajaa Al Gorea, jonka on määrä vastaanottaa tunnustuspalkinto työstään ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Myös kruununprinsessa Victoriaa odotetaan tilaisuuteen.

Postilähetykset myöhästelevät

Arviolta puolisen miljoonaa postilähetystä myöhästyy Göteborgin ryöstön vuoksi, arvioi Ruotsin posti aamupäivällä.

Postin tiedotuspäällikkö Per Ljungberg ei halunnut kertoa, mitä ryöstäjät saivat saaliikseen. Hän oli kuitenkin hämmästynyt siitä, että postiterminaali oli valittu ryöstön kohteeksi.

Terminaalissa käsitellään noin 20 miljoonaa lähetystä päivittäin. Arvolähetysten löytäminen niiden joukosta on kuin etsisi neulaa heinäsuovasta, Ljungberg kuvaa.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.