Googlelta jätti-investointi Suomeen: 600 miljoonaa euroa uuteen palvelinkeskukseen Haminassa

Hakukoneyhtiö Google kertoo investoivansa 600 miljoonaa euroa uuteen palvelinkeskukseen Haminassa.

Uusi keskus tulee yhtiön palvelinkeskusalueelle Summan vanhan paperitehtaan tontille.

Kaupunginjohtaja Hannu Muhonen sanoo tiedotteessa, että kyseessä on suurin yksittäinen investointi Haminan historiassa. Uuden palvelinkeskuksen rakentaminen nostaa Googlen kokonaisinvestoinnit Haminassa 1,4 miljardiin euroon.

Muhosen mukaan investointi lisää työllisyyttä sekä rakennusvaiheessa että sen jälkeen.

– Investointi toimii myös koko alueen vetovoimaa lisäävänä tekijänä. Jo yli kymmenen vuotta jatkunut yhteistyö Googlen ja Haminan kaupungin välillä on toiminut erittäin hyvin, Muhonen sanoo.

Tiedotteessa Google ei kerro, milloin uuden palvelinkeskuksen rakennustyöt alkavat ja milloin keskus valmistuu. Myöskään uusien työpaikkojen määrästä ei ole mainintaa.

Palvelinkeskusalue työllistää nyt noin 300

Google osti Summan tehtaan metsäyhtiö Stora Ensolta vuonna 2009. Koko palvelinkeskusalue työllistää nyt noin 300 ihmistä suoraan ja välillisesti.

Haminan palvelinkeskuksen johtajan Arni Jonssonin mukaan investointi kertoo Googlen vahvasta sitoutumisesta Haminaan.

Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikön Jari Gustafssonin mielestä Googlen investointi on osoitus vakaasta ja kilpailukykyisestä toimintaympäristöstä.

–  Datakeskusten määrän positiivinen kehitys Suomessa yleisemminkin korostaa tarvetta huolehtia osaamisestamme, uusiutuvan energian saatavuudesta sekä tietoliikenneyhteyksien vahvistamisesta ja monipuolistamisesta, Gustafsson sanoo.

Verkkosivuillaan Google määrittelee palvelinkeskuksen laitokseksi, jossa toimii paljon suurten tietomäärien tallentamiseen ja käsittelyyn tarkoitettuja tietokoneita.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja