Mainos

Google ottaa uusia askeleita tv:n ja internetin naittamiseksi

Hakukonejätti Google testaa parhaillaan uutta tuotettaan, jonka avulla yhtiö pyrkii yhdistämään internetin ja television tiukemmin toisiinsa. Kyseessä on Googlen uusi askel kuumana käyvänä kisassa perinteisen television ja verkon yhdistämisessä.

Google testaa uutta televisioon kytkeytyvää hakupalveluaan yhdessä Dish Network Corp -yhtiön kanssa. Asiasta kertovat nimettöminä pysyttelevät lähteet Wall Street Journal -sanomalehdelle.

Palvelu toimii Googlen ohjelmistoa käyttävissä televisiovastaanottimissa. Palvelun avulla käyttäjät voivat hakea ohjelmia satelliittitelevisiopalvelusta. Käyttäjät voivat myös mm. hakea videoita YouTube-videopalvelusta. Googlen palvelussa ei ole kuitenkaan pelkästään kyse nettisisältöihin pääsystä televisiolla. Aiemmista kokeiluista poiketen hakupalvelu on integroitu tv-operaattorin palvelutarjontaan.

Testin myötä Google etenee syvemmälle kisassa, jossa useat yritykset pienistä suuriin koittavat naittaa nettiä ja televisiota. Mukana on vahvoja tekijöitä, kuten Microsoft ja Apple sekä useita televisiovalmistajia. Yhdysvalloissa suosittu TiVo televisiopalvelu ilmoitti juuri viime viikolla uusista digitaalisista tallentimistaan, jotka sulauttavat televisiolähetyksiä ja online-sisältöä keskenään.

Googlen televisiopalvelukokeilu alkoi viime vuonna. Se on toistaiseksi rajattu hyvin pienelle ryhmälle yhtiön työntekijöille. Lähteiden mukaan kokeilu saatetaan koska tahansa myös lopettaa. Googlen kokeilussa katsojat voivat tehdä hakuja näppäimistön avulla. Google toivoo yhdistävänsä palvelun suunnitteilla olevaan mainostoimintaansa, jonka avulla mainoksia voidaan kohdistaa yksittäisille kotitalouksille tarkemmin haku- ja katselutietoihin perustuen.

Google ja Dish Network eivät ole vahvistaneet WSJ:n saamia tietoja.

Google kaupittelee valmistajille Androidia

Google on keskustellut televisiovalmistajien sekä televisiopalvelujen tuottajien kanssa, ja kannustanut niitä käyttämään yhtiön Android-käyttöjärjestelmään perustavia tekniikoita. Googlen mukaan eri tahot voisivat tällä tavalla tarjota kattavampaa ohjelmointia, yksilöllisempiä palveluita sekä kohdistettuja mainoksia.

Googlen johtaja Eric Schmidt totesi alkuvuonna haastattelussa, että Androidin käyttäminen vastaanottimien käyttöjärjestelmänä olisi järkevää. Hänen mukaansa yhtiö ei ole kuitenkaan itse siirtymässä laitteistovalmistukseen.

WSJ:n lähteiden mukaan Google aikoo siirtyä televisioon samalla strategialla, kuin se siirtyi kännyköihinkin. Androidin avulla pyritään avaamaan mahdollisuuksia uusille sisällöille ja mainosten kohdistamiselle. Televisioliiketoimintaan siirtyminen ei tule kuitenkaan olemaan helppoa, sillä suurin osa televisioyhtiöistä vahtii tiukasti omia ohjelmistojaan ja niiden ohjelmointia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.