Huhu: Googlen pahvilaseille astetta tukevampi seuraaja

Googlen edelliskesänä esittelemä Cardboard tarjosi yksinkertaisen ja edullisen keinon päästä nauttimaan virtuaalitodellisuudesta Android-puhelimen avulla. Nyt yhtiön kerrotaan ottavan askeleita tukevamman virtuaalitodellisuuskokemuksen suuntaan. Pahvilasien sijaan odotettavissa ovat muovirunkoiset virtuaalitodellisuuslasit, ja saatetaanpa virtuaalitodellisuusmahdollisuuksia lisätä myös osaksi Android-käyttöjärjestelmää.

Huhun mukaan Google olisi esittelemässä uudet virtuaalilasit, joihin Android-puhelin sovitetaan näytöksi ja sovelluksia ajamaan, ja lasien kerrotaan myös sisältävän liiketunnistimet, joiden avulla laseilla voi katsella ympärilleen. Tähän asti virtuaalitodellisuusreissut Android-laitteilla ovat edellyttäneet kolmannen osapuolen sovellusten käytön, mutta uusimman huhun mukaan Google saattaisi sisällyttää Android-käyttöjärjestelmään natiivituen virtuaalitodellisuusratkaisuille, mikä voisi tarkoittaamuun muassa pienempiä viiveitä ja esimerkiksi vähemmän liikepahoinvointia.

Google itse ei ole kommentoinut Financial Timesin raportoimia huhuja, mutta asiasta uutisoineen Engadget-sivuston mukaan ei olisikovinkaan yllättävää, mikäli Google kertoisi virtuaalitodellisuusratkaisuistaan toukokuussa järjestettävässä Google I/O -tapahtumassa.

Lue myös:

    Uusimmat