Glen Kamaralla karsea Mestarien liiga -debyytti – ottelu huipentui surkuhupaisasti

Glen Kamaran debyytti jalkapallon Mestarien liigassa oli ottelutapahtumien osalta kaikkea muuta kuin riemukas. Ajax tarjosi Kamaran edustamalle Rangersille Amsterdamissa pesukonekäsittelyä ja voitti 4–0.

A-lohkon ottelun avauspuoliaika oli silkkaa yhtä maalia, ja Ajax onnistui kolmesti. Edson Alvarez iski ensin 17. minuutilla puskulla ilman minkäänlaista vartiointia kulmapotkutilanteessa. Rangersin suomalainen keskikenttämies Kamara seurasi osumaa varsin läheltä (video alla).

32. ja 33. minuutilla peräjälkeen syntyivät seuraavat osumat. Pallo pomppi Rangersin puolustuksessa pelaavan James Sandsin jalasta omaan häkkiin, ja Ajaxin Mohammed Kudus kilautti heti perään tolpan kautta johdon kolmeen maaliin (molemmat osumat videolla alla).

Ajaxilla ei ollut vankassa johdossa tarvetta pitää toisella jaksolla nilkkaa suorana kaasupedaalilla, ja skottiseura Rangers onnistui kerran heiluttamaan maaliverkkoakin. Borna Barisic laukoi pallon rysään, mutta tilannetta oli edeltänyt paitsio.

Maalaamiselle saatiin myöhemmin surkuhupaisa päätös, kun Ajaxin Steven Bergwijn sai vierailta lahjan ja taululle tuli neljäs maalinumero. Bergwijnillä teki kuitenkin tuskaa, ja häneltä todistettiin osuman jälkeen C Moren selostajan Lauri Kottosen sanoin "tuuletusta, jollaista harvoin nähdään".

Katso maalin tuonut Rangersin munaus ja Bergwijnin "tuuletus" ylälaidan videolta.

Mestarien liigassa ensimmäistä kertaa pelanneella Kamaralla oli vaikea ilta, ja hänet otettiin 78. minuutilla vaihtoon ennen ottelun päätösmaalia. Pallo poltteli tällä kaudella vaihtopenkkiäkin kuluttaneella suomalaisella, kun hän oli pelivälineessä.

Alkuillan toisessa Mestarien liiga -ottelussa Sporting päihitti Eintracht Frankfurtin vieraissa 3–0. Joukkueet pelaavat D-lohkossa.

Mestarien liiga -ilta jatkuu kuudella kello 22 Suomen aikaa käynnistyvällä taistolla. Suomalaismaalivahti Lukas Hradecky on Bayer Leverkusenin tolppien välissä belgialaisen Club Bruggen vieraana, kun B-lohko pääsee vauhtiin.

C More näyttää kaikki Mestarien liigan ottelut suorina lähetyksinä.