George Floyd -kannanottoja tehneiden Bundesliigapelaajien tapauksessa ratkaisu

Saksan jalkapalloliitto (DFB) päätti keskiviikkona, ettei se rankaise neljää Bundesliigan pelaajaa, jotka osoittivat tukensa Yhdysvalloissa poliisiväkivaltaan kuolleelle tummaihoiselle George Floydille.

Viime viikonloppuna Dortmundin pelaajat Jadon Sancho ja Achraf Hakimi, Mönchengladbachin Marcus Thuram ja Schalken Weston McKennie tekivät näyttävät kannanotot tapaukseen liittyen. Sancho ja Hakimi paljastivat pelipaitansa alta viestin, jossa luki englanniksi ”Oikeutta George Floydille”. McKenniellä sama viesti luki käsivarressa olleessa nauhassa, kun taas Thuram polvistui maahan maalinsa jälkeen.

Floydin kuolema on johtanut rajuihin mielenosoituksiin ympäri Yhdysvaltoja.

Jalkapallon säännöistä vastaavan IFAB:n mukaan pelaajilta on kielletty kaikki poliittiset viestit, minkä takia Saksan liitto tutkii pelaajien eleet. 

–  Saksan jalkapalloliiton valvontakomitea ei aloita menettelyjä Achraf Hakimia, Jadon Sanchoa, Weston McKennietä ja Marcus Thuramia vastaan. Komitea aikoo myös pitää yllä tämän linjan tulevina ottelupäivinä, jos uusia rasismin vastaisia toimia ilmenee George Floydin väkivaltaisen kuoleman vuoksi, DFB kertoi tiedotteessaan.

Liiton puheenjohtaja Fritz Keller oli tyytyväinen päätökseen.

–  DFB vastustaa tiukasti kaikkia rasismin, syrjinnän ja väkivallan muotoja ja puolustaa suvaitsevaisuutta, avoimuutta ja monimuotoisuutta – arvoja, jotka ovat myös DFB:n perussäännöissä. Kunnioitamme ja ymmärrämme pelaajien toimintaa, Keller linjasi.

Lue myös:

    Uusimmat