Geldof vastustaa euroa, muttei Eurooppaa

Poptähdeksi ryhtynyt hyväntekeväisyystyötä tekevä Bob Geldof on aiheuttanut närkästystä vastustaessaan euro-valuuttaa, mutta hän väittää, ettei tämä tee hänestä Eurooppaa vastustavaa.

Geldof, joka esiintyy britannialaisessa elokuvakampanjassa, joka tähtää punnan säilyttämiseen, lensi Brysseliin levyteollisuuden palkintoa vastaanottamaan. Hän kuitenkin vietti paljon aikaa selittäessään kantaansa valuuttaan, jota käyttää Britanniaa, Tanskaa ja Ruotsia lukuun ottamatta kaikki Euroopan Unionin valtiot.

Britanniassa ollaan harkitsemassa, onko euroihin siirtyminen maalle kannattavaa, ja asiasta saatetaan järjestää kansanäänestys. Geldof ilmaisee oman mielipiteensä ytimekkäästi: - Minusta Britannian tulisi jättäytyä ulkopuolelle ja odottaa ja katsoa.

Euroopan komissio on jo tuominnut eurojenvastaisen mainoksen pitäen sitä "halveksittavana", sillä siinä esiintyy koomikko Rik Mayall Adolf Hitleriksi pukeutuneena ja julistaen "Ein Volk! Ein Reich! Ein Euro!" (yksi kansa, yksi valtakunta, yksi euro).

Geldof riensi puolustamaan Mayallia sanoen: - Minusta se on hauska. Sitä Rik tekee. Hän on anarkistinen koomikko. Taiteilijoilla täytyy olla vapaus sanoa ja tehdä mitä haluavat ja miten haluavat.

Euroopan komission varapuheenjohtaja Neil Kinnock on asiasta täysin eri mieltä: - Hitlerin käyttö tässä on karkeaa, tyhmää ja lukuisia ihmisiä loukkaavaa.

Lue myös:

    Uusimmat