Geldof: Band Aid -kritiikki perusteetonta

Bob Geldof sivuutti torstaina kritiikin, jonka mukaan hänen Live Aid -projektinsa ja hyväntekeväisyyssinglensä Do They Know It's Christmas? jättävät huomiotta afrikkalaisen kulttuurin ja keskittyvät valkoisiin muusikoihin ja kristinuskon perinteisiin.

Projektia kritisoivat ihmettelevät, miten single koskettaa pääosin islaminuskoisia sudanilaisia. Heidän mielestään myös kappaleen nimi paljastaa, kuinka länsimaat jättävät Afrikan huomiotta.

Geldof sanoo, että kritiikki on perusteetonta, sillä single on suunnattu nimenomaan länsimaiselle yleisölle, eikä sudanilaisille, ja levyn tarkoituksena on kerätä rahaa länsimaalaisilta sudanilaisten auttamiseksi. - Elämme kulttuurissa, jossa joulu on antamisen ja toisten ihmisten muistamisen aikaa. Kuvastamme tätä, ja kansainvälinen tapa siihen on antaa ruokaa ja syödä hyvin.

Geldof sanoo, että levylle valittiin esiintymään maailmankuuluja valkoisia laulajia, sillä he myyvät hyvin ja kiinnostavat suurta yleisöä. Sen sijaan erinomaiset mustat tuntemattomat laulajat eivät houkuta ihmisiä ostamaan levyä.

Lue myös:

    Uusimmat