Mainos

Gaddafin edustaja tunnusteli tulitaukomahdollisuuksia

Diplomaattiset ponnistelut Libyan kriisin ratkaisemiseksi jatkuvat. Muammar Gaddafin lähettiläs vieraili sekä Kreikassa että Turkissa tunnustellakseen mahdollisuuksia tulitaukoon sisällissodassa. Turkkiin odotetaan lähipäivinä myös Libyan kapinallisten edustajia.

Kreikan mukaan kriisin saatetaan löytää neuvotteluratkaisu.

- Diplomatian rintamalla on liikehdintää ja on olemassa mahdollisuus, vaikkakin pieni, että kriisin saadaan diplomaattis-poliittinen ratkaisu, sanoi Kreikan ulkoministeri Dimiteris Droutsas tavattuaan Libyan varaulkoministerin Abdelati Laabididen Ateenassa.

Myös Turkin viranomaiset vihjasivat, että mahdollisuuksia tulitaukoon on. Ulkoministeriön edustajan mukaan kummatkin osapuolet ovat ilmoittaneet, että niillä on joitakin mielipiteitä mahdollisesta tulitauosta.

- Keskustelemme osapuolten kanssa ja katsomme onko tulitauolle yhteistä pohjaa, ministeriön edustaja sanoi.

Gaddafin lähdettävä

Libyan entinen siirtomaaisäntä Italia tunnusti tänään puolestaan Libyan Bengasissa toimivan kapinallisten neuvoston ja ilmoitti pitävänsä sitä ainoana laillisena keskustelukumppanina Libyassa. Italian ulkoministeri Franco Frattiini tapasi neuvoston edustajia Roomassa.

-Libyan tulevaisuuden ratkaisulle on olemassa ehto -- että Gaddafin hallinto lähtee ja että Gaddafi ja hänen perheensä poistuvat Libyasta, Frattini sanoi. Frattiinin mukaan ajatus Gaddafin toisen pojan johtamasta väliaikaishallituksesta ei ole vaihtoehto.

Gaddafin tarjoama suunnitelma siirtymäkaudesta olisi, että hän itse jatkaisi eräänlaisena kansallisena keulakuvana ja että yksi hänen pojistaan eli Saif al-Islam saisi merkittävän aseman kansallisen yhtenäisyyden hallituksessa.

Asiantuntijoiden mukaan suunnitelma on sinällään mahdoton, mutta sillä Gaddafi saattaa ostaa itselleen lisää aikaa sekoittaakseen kansainvälisen liittoutuman rivit.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.