Mainos

G8-mielenosoittajat ottivat jo yhteen poliisin kanssa Italiassa

G8-maiden huippukokouksen alla kokoontuneet mielenosoittajat ovat ottaneet yhteen poliisin kanssa Italiassa. Mielenosoittajat heittelivät mellakkapoliiseja kivillä ja pulloilla. Poliisi vastasi kyynelkaasulla.

Valtaosa tuhansista mielenosoittajista protestoi kuitenkin rauhallisesti maan koillisosassa sijaitsevassa Vicenzan kaupungissa. Protestin tarkoituksena oli vastustaa kaupungissa toimivan Yhdysvaltojen sotilastukikohdan laajentamista ja ylipäänsä tulevaa huippukokousta.

- G8 on yhtä kuin kahdeksan valtiota, jotka haluavat hallita pakottamalla muut tahtoonsa. Se ei ole demokratiaa, kertoo mielenosoittajien edustaja Marco Palma.

G8-kokous järjestetään L'Aquilan kaupungissa, mutta mielenosoituksia on tarkoitus pitää useita eri paikoissa.

Noin tuhat poliisia on komennettu valvomaan mielenilmausta. Italian pääministeri Silvio Berlusconi kertoo haluavansa välttää väkivaltaisuudet, jotka pääsivät valloilleen G8-kokouksessa Genovassa vuonna 2001. Tuolloin yksi mielenosoittaja kuoli, ja moni joutui poliisin pahoinpitelemäksi.

Kokouksen järjestäjät toivovat, että kokouspaikka L'Aquila hillitsee väkivaltaisuuksia jo silkasta kunnioituksesta paikallisväestöä kohtaan. Kaupunki tuhoutui pahoin maanjäristyksessä huhtikuussa.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.