Mainos

Funny-Films Oy siirtyy Filmiteollisuudelle

Filmiteollisuus ostaa Funny-Films Oy:n koko osakekannan. Myyjinä ovat MTV Oy, Yhtyneet Kuvalehdet Oy ja Chum Ltd. (Kanada). Yhtiö fuusioidaan Filmiteollisuuteen, mutta se jatkaa yksikkönä toimintaansa Lasipalatsissa Helsingissä.

Funny-Films Oy:n merkittävä asiakas on MTV3-kanava, jolle yhtiö on tuottanut useita menestyskonsepteja. Suurin ja menestynein tuotanto on ollut Jyrki. Muita yhtiön tuotantoja ovat olleet mm. Jyrki Countdown, Joonas Hytönen Show (siirtynyt Hytösen omaan tuotanto yhtiöön), Ensi-ilta ja Fashion television. Sonera, Valio, R-kioski, Aurinkomatkat, Nokia, Finnair ja Kesko ovat olleet yhtiön tv-promootioiden ja mainostuotannon asiakkaita.

Funny Films Oy:n liikevaihto vuonna 2001 oli noin 15 miljoonaa markkaa. Jyrki-ohjelman loputtua vuoden 2002 tavoite on noin 10 miljoonaa. Tänä vuonna yhtiö tuottaa MTV3-kanavalle mm. Bänd-X nimistä Jyrkin jatkoksi perustettua lista-ohjelmaa, viikoittaista työaiheista ohjelmaa mol.fi sekä Subtv:lle päivittäistä Tuubi-sarjaa.

Filmiteollisuus on maamme suurimpia tv-tuotantoyhtiöitä, jonka liikevaihto vuonna 2001 oli noin 18 miljoonaa markkaa. Yhtiön nykyisiä tuotantoja ovat mm. Itse valtiaat, Ben Furman ja Videotreffit. Filmiteollisuus-konserniin kuuluu emoyhtiön lisäksi Mediastation Oy sekä Helsinki-filmi Oy

-Avasimme keskustelut Funny-Filmsin omistajien kanssa noin kaksi vuotta sitten. Nuorekas ja luova tuotantoyhtiö kiinnosti meitä, koska se täydentää hyvin omaa profiiliamme. Etenkin Funny-Filmsin kokemus ja ammattitaito nuorille, tv:n vaikeimmalle ja halutuimmalle kohdeyleisölle, suunnattujen ohjelmien tekijänä on vakuuttanut meidät, kertoo Filmiteollisuuden toimitusjohtaja Olli Haikka kaupan taustoista.

-Tarkoituksemme on tehdä tiiviisti yhteistyötä yhdistämällä kummankin yhtiön resurssit ja muodostaa näin entistäkin kilpailukykyisempi yhtiö kiristyville tv-ohjelmatuotannon markkinoille. Uskon myös, että saamme molemmin puolin vahvistusta nykyisten ohjelmien kehitykseen ja tuotantoon. Henkilöresurssien tuleva tarve arvioidaan molemmissa yhtiöissä yhdistymisen jälkeen kevään aikana, Haikka jatkaa.

-Toteutunut kauppa jatkaa MTV:n strategiaa ulkoistaa osa nykyisistä liiketoiminnoista. Halusimme löytää Funny-Filmsille uuden omistajan, jolla on hyvä historia ja luotettava asema markkinoilla. Funny-Films on tuonut suomalaiseen televisioon moniosaamisen kulttuurin ja samalla tarjonnut alasta kiinnostuneille nuorille erinomaisen harjoittelupaikan ja ponnahduslaudan tv-uralle. Lähiajan kiristyvässä kilpailutilanteessa menestyvät vain vahvat, riittävän suuret ja kehityskykyiset yhtiöt. Tv-kanaville on myös tärkeää että markkinoilla toimii useita vahvoja tuotantoyhtiöitä, joissa emme itse ole osakkaana, toteaa puolestaan Funny- Films Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tauno Äijälä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.