Mainos

Fujitsu iskeytyy Euroopan markkinoille Suomesta

Japanilaiseen Fujitsu-ryhmään kuuluva suomalainen mikrotietokoneiden tekijä Fujitsu ICL Computers aloittaa kannettavien tietokoneiden valmistuksen yhtiön Kilon tehtailla Espoossa ensi vuoden alkupuoliskolla. Vielä tässä vaiheessa ei yhtiöstä ei haluta arvioida, kuinka paljon lisää henkilöstöä tarvitaan. Tätä nykyä tehtailla työskentelee noin 600 työntekijää.

Kannettavien tuotannon aloittamisella Kilossa Fujitsu aikoo osaltaan vahvistaa asemiaan Euroopan markkinoilla. Pyrkimyksenä on nousta kolmanneksi suurimmaksi kannettavien ja mikrojen valmistajaksi Euroopassa vuoteen 2000 mennessä.

Päättyneellä neljänneksellä se oli seitsemänneksi suurin mikrojen ja kuudenneksitoista suurin kannettavien valmistaja Euroopassa. Kilon tehtailla on jo koottu kannettavia tietokoneita Euroopan markkinoille, mutta vastaisuudessa ne on tarkoitus tehdä kokonaisvaltaisemmin Kilossa. Myös tuotantomäärät lisääntyvät.

Fujitsu ICL Computersin toimitusjohtaja Raimo Puntala kertoi tänään Helsingissä, että seuraavalla tilikaudella Fujitsu pyrkii myymään Euroopassa 100 000 kannettavaa tietokonetta. Fujitsun koko Euroopan myynti tulee Kilon tehtailta. Tänä vuonna Eurooppaan arvioidaan menevän 30 000-35 000 laitetta. Ryhmän tilikausi päättyy maaliskuussa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.