Mainos

Franck ehdolla oopperan taiteelliseksi johtajaksi

Valintaa perustellaan Franckin oopperan tuntemuksella ja kansainvälisellä tunnettavuudella.

(Mikko Franck, Kansallisoopperan kuva)

Kansallisoopperan nimitysvaliokunta ehdottaa Mikko Franckia oopperan taiteellisen johtajan ja ylikapellimestarin yhdistettyyn tehtävään.

Franck toimii tällä hetkellä Kansallisoopperan ylikapellimestarina.

Hallitus päättää oopperan taiteellisen johtajan ja ylikapellimestarin nimityksestä seuraavassa kokouksessaan 18.12. kuultuaan henkilöstöryhmiä.

Oooperan taiteellisen johtajan ja ylikapellimestarin toimien yhdistämisellä hallitus tähtää taiteellista linjaa koskevan vastuun selkeyttämiseen.

Oopperan taiteellinen johtaja ja ylikapellimestari vastaa oopperan ohjelmiston ja konserttitoiminnan taiteellisesta suunnittelusta, johtaa ja kehittää taiteellista toimintaa sekä ylläpitää ja kehittää oopperan taiteellista tasoa. Hänellä on vastuu oopperatuotannon sisällöllisestä ja taiteellisesta linjasta.

Mikko Franckin valintaa perustellaan hänen oopperan ja oopperamusiikin tuntemuksellaan, kansainvälisellä tunnettuudellaan ja kansainvälisillä kontakteillaan. Hänellä on vahva Kansallisoopperan tuntemus sekä kiinnostus ja innostus Kansallisoopperan taiteelliseen ja toiminnalliseen kehittämiseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.