Mainos

Foxconn lopettaa komponenttituotannon Suomessa

Elektroniikkavalmistaja aloittaa yt-neuvottelut noin 400 henkilön vähentämiseksi. Entinen Eimo keskittyy palveluliiketoimintaan.

Lahtelainen Foxconn aloittaa yt-neuvottelut komponenttituotannon lopettamiseksi Suomessa. Vähennysten kohteeksi joutuu yhtiön mukaan noin 400 henkilöä. Foxconn aikoo jatkossa keskittyä toimialansa palveluliiketoimintaan.

Foxconn ilmoitti jo viime vuonna useista henkilökunnan vähennyksistä. Matkapuhelinosien valmistaja kertoi tuolloin keskittävänsä koko tuotantonsa Lahteen.

Foxconn tunnettiin aiemmin nimellä Eimo Oyj. Yhtiö muuttui tammikuun lopussa 2004 julkisesta osakeyhtiöstä yksityiseksi osakeyhtiöksi ja vaihtoi samalla toiminimeksi Foxconn Oy:n.

Työntekijät tyrmistyneitä

Tieto komponettivalmistuksen loppumisesta tyrmistytti Foxconnin työntekijät.

Pääluottamusmies Sari Toivonen sanoo toivoneensa parempaa siitä huolimatta, että konsernin toisen Suomen-tehtaan lopettamisesta käytiin viime vuonna yt-neuvottelut ja että pahin kilpailija Perlos on supistamassa toimintaansa hurjasti.

- Hiljentynythän tuotanto on, mutta koko ajan on tehty ja tehdään. Toivon henkilökunnan jaksavan, sillä vuosi on ollut hirveä, pääluottamusmies sanoo.

Pääluottamusmiehellä ei ole aivan tarkkaa tietoa työntekijöiden nykyisestä määrästä. Ensi maanantaihin mennessä selviää, onko heitä 500 vai 550. Kaikki ovat Toivosen mukaan nykyisin omilla palkkalistoilla, kun aiemmin Foxconn turvautui myös henkilövuokraukseen.

Lopetustuomion saaneelle Hollolan tehtaalla on vielä sata työntekijää, minkä lisäksi Lahden yksikköön on siirtynyt liki sata henkeä.

Pääluottamusmies toivoo työvoimatoimiston perustavan oman palvelupisteen tehtaalle samaan tapaan kuin viimeksi Hollolaan. Muutosturvasta saatiin Toivosen mukaan Hollolan-tehtaalla iloa.

- Se auttoi varmasti yli sataa irtisanottua. Palaute kentältä on ollut hyvää. Vain yksi tai kaksi työntekijää on kieltäytynyt muutosturvasta.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja