Mainos

Finnair: Matkatavarasuman purkaminen vie vielä pari päivää

Helsinki-Vantaan lentokentälle kasaantunut matkatavarasuma aiotaan purkaa loppuun lähipäivien aikana. Finnairin maapalvelupäällikkö Mirja Kuovi-Pekkanen kertoo, että tällä hetkellä kentällä on käsittelemättä hieman yli 4 000 matkalaukkua.

- Uskon, että meillä menee tässä vielä pari kolme päivää laukkujen saamiseksi perille omiin osoitteisiinsa, laskee Kuovi-Pekkanen.

- Meillä on ollut kaiken kaikkiaan jälkeen jääneitä laukkuja joko Helsinkiin tai muille asemille noin 16 000. Maapalvelutyöntekijöiden työtaistelu on vaikuttanut laukkuruljanssiin ja vaikeuttanut näin yli 11 000 matkustajan elämää, kertoo Kuovi-Pekkanen.

Eilen asiakkaat ovat saaneet laukkujaan normaalisti.

- Tässä mielessä ollaan jo hyvinkin voiton puolella. Työ jatkuu ihan täysiä tuolla meidän tulopalvelupisteessä ja myöskin tässä meidän etäpisteessä, joka on rakennettu näiden jälkeenjääneiden matkatavaroiden luovutukseen, kertoo Kuovi-Pekkanen.

Hän myöntää, että laukkusekasorto on aiheuttanut valtavan kaaoksen lentokentällä.

Finnairilla raskas viikko takana

- Etenkin alkuviikosta, maanantaista keskiviikkoon, meillä tuli tapauksia kaikkein eniten ja ne olivat rankimmat päivät. Myös perjantai on kova ruuhkapäivä, sillä matkustamäärät ovat viikonloppua kohti aina korkeat. Viikonloppu on kuitenkin jo ollut aika normaalia työtä eli silloin on tehty jälkiselvitystä ja laitettu laukkuja eteenpäin.

Finnair toivoo, että neuvottelut etenisivät niin, että yhteinen näkemys löytyisi siihen, miten liikennettä päästäisiin jatkamaan eteenpäin. Maapalvelun työntekijöitä edustava Ilmailualan unioni IAU on luvannut pohtia työkiistan jatkotoimia jälleen huomenna.

- Kyllähän tämä on Finnairille ja Finnairin asiakkaille ollut äärettömän raskas viikko. Toivotaan, että tilanne normalisoituisi joulua kohti. Jos nyt kuitenkin käy niin, että liikenteeseen tulee edelleen häiriöitä, siihenkin olemme varautuneet. Olemme etsineet kanavia ja yhteistyökumppaneita lentojen ja laukkujen selvittämiseksi määränpäihinsä.

- Koetamme myös viestinnässä kertoa asiakkaillemme, että he koettaisivat välttää ruumaan tsekattavan matkatavaran ottamista mukaan reissulle, jos se vain on mahdollista. Myös kaikki välttämätön lääkkeistä ja tärkeistä papereista on syytä viedä käsimatkatavarana koneeseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.