Mainos

Filippiinien tulvauhreilla surkeat olot - katso kuvat

Filippiinien tulva-alueilta evakuioidut ihmiset ovat vihaisia huonoista oloista. Tuhannet ihmiset jonottavat ruokaa ja saniteettipalveluita esimerkiksi Caintan liikuntasalissa, joka on ihmisten väliaikainen majoituspaikka.

Salin lattialla nukkuu likaisia lapsia kovalla alustalla, monella on ainoastaan kartonkia ihon ja lattian välissä. Lasten keskellä nukkuu koiria.

- Ryhdyin jonottamaan ruokaa aamuneljältä ja ainoa asia, joka minulle annettiin, oli yksi vesipullo. Olemme hyvin nälkäisiä, kertoo paljasjalkainen mies, 67-vuotias Primo Orcillo. Hän on evakossa puolipukeisen naapurinlapsen kanssa - lapsen perhe on kateissa.

Mies ja lapsi eivät ole saaneet sardiineja ja nuudelipakettia, joita jaetaan päivittäin ihmisille.

Kuri on kova, jotta järjestys majoituspaikassa säilyisi. Jonot ruokapisteeseen, jossa tarjoillaan purkkikalaa ja nuudelia, kasvavat jatkuvasti. Suurin ongelma on kuitenkin saniteettipalveluiden vähäisyys - kolmelle tuhannelle ihmiselle on järjestetty vain yksi vessa.

Varsinkin imeväisikäisten vanhemmat ovat erittäin huolissaan taudeista, joiden pelätään leviävän tiheästi asuvien, likaisten ihmisten keskuudessa. Viranomaisten mukaan tarjolla on puhtauspalveluita, mutta ihmiset eivät osaa käyttää niitä.

Valtavat tulvat ovat upottaneet valtaosan Metro Manilan kaupunginosasta. Myös naapurikaupungit ovat kärsineet vedestä.

Lähes 250 ihmistä on saanut surmansa ja yli 370 000 asukasta on joutunut pakenemaan asunnoistaan tulvavesien takia. Hallitus onkin myöntänyt, ettei se kykene hoitamaan kaikkia avuntarvitsijoita. Puutetta on niin ruuasta, puhtaasta vedestä, majoituksesta, vaatteista kuin lääkkeistäkin.

(MTV3 - AFP)

Lue myös:

Evakkoon joutuneiden majoitustilat ovat alkeelliset ja surkeat. Lisäksi monet perheet ovat joutuneet eroon toisistaan.

Ihmiset ovat hakeutuneet suojaan esimerkiksi kirkkoihin ja liikuntasaleihin. Hygienia ja ruokahuolto ovat erittäin puutteellisia monessa paikassa.

Monen ihmisen päivä kuluu jonottaessa erilaisia tarvikkeita - monet jäävät jokatapauksessa ilman.

Ihmiset yrittävät pelastaa vähäistä omaisuuttaan veden alle jääneistä kodeistaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.