Mainos

Filippiineillä varaudutaan uusiin iskuihin

Filippiinien viranomaiset ovat varoittanneet ihmisiä varautumaan uusiin pommi-iskuihin. Poliisi lisäsi turvatoimia pääkaupungissa Manilassa ja tehosti eilisten iskujen syyllisten etsintää. Presidentti Joseph Estradan edustajan mukaan tiedusteluraportit osoittavat, että seuraavat kohteet ovat Manilan esikaupungeissa ja mahdollisesti kaupungin ulkopuolella olevat suuret energialaitokset.

Manilan pommi-isku

Mikään ryhmä ei ole vielä ilmoittautunut eilisten tuhoisien pommi-iskujen tekijäksi, mutta Filippiinien poliisi on pidättänyt kolme epäiltyä. Pommi-iskujen tarkoitus oli pakottaa Filippiinien presidentti Joseph Estrada eroamaan, kertoivat presidentin turvallisuusavustajat tänään. Filippiinien asevoimien mukaan iskujen takana on kommunistien ja muslimiseparatistien yhteinen liittoutuma.

Filippiinien maan alla toimivan kommunistisen puolueen johtaja Jose Maria Sison puolestaan syytti presidentti Estradaa iskuista. Hänen mukaansa iskujen tarkoitus oli kiinnittää huomio pois presidentin korruptio-oikeudenkäynnistä.

Ainakin 14 ihmistä kuoli ja lähes sata loukkaantui pommi-iskuissa, joita tehtiin päivän aikana eri puolilla Manilaa. Kaikkiaan pommiräjähdyksiä oli viisi. Tuhoisin isku tehtiin ilmaratajunaa vastaan Manilan länsiosassa. Täpötäysi juna oli tulossa juuri asemalle pommin räjähtäessä. Räjähdys surmasi ainakin kaksitoista ihmistä ja yli 70 haavoittui. Pomminräjähdyksiä sattui myös Yhdysvaltain suurlähetystön lähellä sijaitsevassa puistossa, bussiasemalla ja lähellä Manilan kansainvälistä lentokenttää. Bussiaseman pomminräjähdyksessä kuoli yksi ihminen. Yksi pommi räjähti lisäksi lähellä Dusit-hotellia juuri kun poliisi oli purkamassa pommia. Yksi poliisi kuoli tässä räjähdyksessä.
(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.