Ferrarin omituinen tulkinta aiheutti somemyrskyn – tallipomo vaikeni syyllisistä

Ferrarin Singaporen F1-kisan aikana tekemät tulkinnat kummankin kuskin keskeytykseen johtaneesta kolarista saivat pöyristyneen vastaanoton. Tallipomo Maurizio Arrivabene ei halunnut tuoreeltaan ottaa kantaa koko asiaan.

Molemmat punaiset putosivat Singaporen voittotaistelusta heti lähdössä, kun Sebastian Vettelin jyrkkä ajolinjan muutos aiheutti useamman auton ketjukolarin. Samassa sumassa ulos joutuivat myös tallikaveri Kimi Räikkönen, Red Bullin Max Verstappen ja McLarenin Fernando Alonso.

Ferrari päästi kolarin tuloksena Mercedeksen karkaamaan valmistajien MM-sarjassa jo 102 pisteen etumatkalle, kun kuljettajien kärkimies Lewis Hamilton voitti kisan ja Valtteri Bottas oli Red Bullin Daniel Ricciardon jälkeen kolmas.

– Ensinnäkin olemme erittäin pahoillamme faniemme puolesta. Tämä ei ollut tulos, jota odotimme. Tämä (mestaruustaisto) ei ole kuitenkaan vielä ohi, se on vain vaikeampaa. Lupaamme taistella viimeiseen kisaan ja viimeiseen mutkaan asti mestaruudesta, Arrivabene kommentoi italialaismedialle kisan vielä jatkuessa.

Vaikka Ferrarin päälliköt eivät ottaneet tuomariston tutkinnan aikana kantaa kolaritapahtumiin, tiimin sosiaalisessa mediassa tilanne nähtiin erikoisella tavalla.

– Verstappen kolaroi Kimin ulos ja meni sen jälkeen Sebastianin päälle, Ferrari twiittasi kisan aikana.

Vastaanotto oli pöyristynyt, sillä hidastuskuvista näkyi selvästi, kuinka juuri Vettel teki suurimman muutoksen ajolinjassaan. F1-fanit kyseenalaistivat italialaistallin järjenjuoksun ja myös monet toimittajat ottivat kantaa tiimin päivitykseen. Myöhemmin seurasi vieläkin erikoisempi vastaus.

– Twiittaamamme oli faktapohjainen kuvaus tapahtumista. Ei ole tarvetta spekuloida tällä.

Näiden lausuntojen takana eivät kuitenkaan olleet Ferrarin johtohenkilöt, vaan sosiaalisesta mediasta vastaavat viestintähenkilöt.

Startti: In-car 1:34

Arrivabene ihmetteli tuomariston viivyttelyä

Tallipäällikkö Arrivabene pääsi livahtamaan median luota ennen kuin tuomaristo julkisti päätöksensä, ettei kukaan kolmesta kuskista ollut pääasiallisesti yksin vastuussa kolarista. Arrivabene kuitenkin ihmetteli tuomariston toimintaa, kun nämä kutsuivat ensin Ferrari-kuskit kuultavaksi ja vasta paljon myöhemmin tiedottivat, että myös Verstappen on pyydetty paikalle samaan aikaan.

Arrivabene halunnut sanoa mitään Verstappenin kisan aikana esittämiin syytöksiin, joissa hollantilainen leimasi Vettelin syylliseksi. Verstappen myös totesi, ettei kolari ollut hänestä puhdas kisatilanne.

– Me olemme tutkinnan alla enkä halua antaa mitään lausuntoa kolarista. En halua kommentoida Verstappenin sanoja, koska haluamme kuulla, mitä kilpailunjohdolla on sanottavaa, Arrivabene totesi.

– Minusta on erittäin outoa, että he kutsuivat ensin meidän kuskimme ja vasta vähän myöhemmin Red Bullin, Arrivabene lisäsi.

Lopulta reilun tunnin päästä kisan jälkeisestä kuulemisesta FIA ilmoitti, ettei kukaan kuski saa rangaistusta asiasta.

Lue myös:

    Uusimmat