Ferrarin leiristä kuuluu hurjia – tehtaalla tapahtunut iso harppaus: "Odotan, ettei vauhti ole enää niin suuri ongelma"

2:07
Ferrarin vauhdin romahdus kaudella 2020 näkyi hyvin C Moren asiantuntijan Ossi Oikarisen esittelemästä datasta.

Ferrari on onnistunut kuromaan F1-kausien välissä kiinni suoranopeuksissa häviämäänsä vauhtia, kertoo tallipäällikkö Mattia Binotto.

Ferrarin putoaminen kärkitaistelusta keskikastin talliksi vain muutamassa kuukaudessa herätti valtavasti ihmetystä kauden 2020 aluksi. Taustalla oli kauden 2019 lopussa Kansainvälisen autoliiton FIA:n tekemä tutkinta, jonka jälkeen italialaistiimin vauhti alkoi dramaattisesti pudota.

Ero kahdella kaudella oli kuin yöllä ja päivällä, mutta tallipäällikkö Mattia Binotto uskoo Ferrarin löytäneen nyt puuttuvaa vauhtia uuden autonsa kanssa.

– Viime vuonna suurin tappio tuli suoranopeuksissa, ei vain pelkästään moottoritehojen, vaan myös aerodynamiikan osalta. Olemme tehneet kummankin kanssa paljon töitä, Binotto kertoi perjantain lehdistötilaisuudessa.

– Simulaatioidemme perusteella olemme kuroneet aika paljon siitä suoravauhdista takaisin. Odotan, ettei vauhti ole enää niin suuri ongelma kuin se oli.

Binotto ei kuitenkaan vielä täysin lupaa, että Ferrari olisi nyt löytämällään vauhdilla heti Mercedeksen kannassa.

– Toivottavasti olemme kilpailukykyisiä, mutta sen saamme tietää vasta Bahrainissa, koska se on aika verrannollinen siihen, mitä kaikki muut tekevät.

– Olemme kuitenkin luottavaisia, että automme on tehokkaampi kuin se, jolla ajoimme viime vuonna, Binotto arvioi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja