Mika Salo oikoi kohua herättäneitä Ferrari-kommenttejaan – "Jos tietäisin jotain, en puhuisi siitä ääneen"

2:59
Video: mihin katosi Ferrarin vauhti?

F1:ssä kansainvälisen autoliiton FIA:n tuomarina toimiva Mika Salo aiheutti pienimuotoisen kohun, kun hän puhui Twitch-suoratoistopalvelussa Ferrarin ja kansainvälisen autoliitto FIA:n ”sopimuksesta”. Torstaina Salo oikoi puheitaan.

Salon kohua herättäneet kommentit tulivat esille Kristian Sohlbergin tekemässä haastattelussa (Twitch). Kaksikko puhui muun muassa Ferrarin viimevuotisesta mystisestä sukelluksesta.

Aiheeseen pureuduttiin Alfa Romeon Kimi Räikkösen kautta.

– He kärsivät Ferrarin edellisvuoden vilpistä ja saivat käyttää vähemmän bensaa. Luulen, että auto on nyt ihan hyvä, kun he saavat täydet voimat käyttöönsä, Salo sanoi, jatkaen:

– He saivat käyttää vähemmän bensaa kuin aiempina vuosina. Se oli rangaistus siitä kusetuksesta, jota he olivat tehneet edellisvuotena.

Kommentit levisivät nopeasti kansainvälisen F1-lehdistön puolelle.

Torstaina Salo oikoi esille tulleita asioita Facebookissa.

– Se, mitä sanoin pari päivää sitten Twitchissä tehdyssä haastattelussa, on ymmärretty väärin. Haluan tarkentaa, että minulla ei ole tietoa mistään FIA:n ja Ferrarin yhteisestä sopimuksesta. Puhuimme vain siitä, mitä mediassa ja lehdistössä on ollut aiemmin esillä. Se oli tyhmä vitsi ja pelkkää jutustelua kahden kaverin kesken, Salo aloitti.

– Voin vain sanoa sen, että minulla ei ole harmainta aavistustakaan mistään sopimuksista. Ja vaikka tietäisin jostain, niin en puhuisi siitä ääneen, Salo painotti.

Ferrarin ongelmat konkretisoituivat siinä, miten italialaistalli tipahti valmistajien MM-sarjassa vasta kuudenneksi. Samalla sen asiakastalleista Alfa Romeo oli vasta kahdeksas ja Haas yhdeksäs.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja