Ferrarin ex-tallipomo kritisoi Binottoa: ”Oli virhe tehdä Sebastian Vettelistä ykkönen”

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto teki pahan virheen nimetessään Sebastian Vettelin ykköskuskiksi ennen kauden alkua, tuomitsee italialaistiimiä luotsannut Cesare Fiorio.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kiinan GP suorana 12.-14.4.
Pe: 1. harjoitukset klo 04.55,
2. harjoitukset klo 08.55
La: 3. harjoitukset klo 05.55, aika-ajot klo 08.55, ennakkotunnelmat klo 08.00
Su: Kiinan GP klo 09.10, ennakkotunnelmat klo 08.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Binotto kohautti jo ennen Barcelonan talvitestien alkua toteamalla, että Vettel on alkavalla kaudella Ferrarin ykkösprioriteetti ennen nuorta tallikaveriaan Charles Leclercia.

21-vuotias Leclerc keikautti asetelmat jo kauden toisessa kisassa Bahrainissa ajamalla paalupaikalle ja johtamalla kisaa pitkään ennen moottoriongelmien alkamista. Monacolainen taipui lopulta kolmanneksi.

Vuosina 1989-91 Ferrarin tallipäällikkönä toiminut Fiorio kritisoi Binotton tekemää linjausta italialaiselle Tutto Motorille.

– Oli virhe tehdä Sebastian Vettelistä ykkönen ennen kauden alkua. Binotto on toki loistava insinööri, mutta hän ei odottanut Charles Leclercin olevan nopea heti kauden alusta. Siitä voi tulla Binottolle ongelma, Fiorio sanoo.

– Jos minä olisin hän, antaisin heidän kisata vapaasti, kuten tein Mansellin ja Prostin kanssa, joilla ei koskaan ollut ongelmaa sen kanssa.

Fiorion aikaan Alain Prost ja Nigel Mansell kävivät tiukkoja taisteluita radalla keskenään sekä McLarenin Ayrton Sennan ja Gerhard Bergerin kanssa.

Ex-tallipomo pitää myös Vetteliä liian virheherkkänä kuljettajana tällaiseen leikkiin.

– Hän tekee liikaa virheitä paineen alla. Siksi Ferrarin pitäisi madaltaa odotuksiaan ja sitä kautta paineitakin, mutta se ei ole helppoa niin tiiviissä taistelussa Mercedeksen kanssa. Pitkällä aikavälillä Leclerc on ehdottomasti se kuljettaja, jota pitää tukea, Fiorio linjaa.

Lue myös:

    Uusimmat