F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Ferrarille varoitus koronamääräysten rikkomisesta – Valtteri Bottaksen toiminnasta ei löytynyt moitittavaa

5:36
Videolla Tulosruudun ennakointia F1-kauden toisesta kisasta.

Charles Leclercin Monacon-matka viime viikonlopun Itävallan GP:n jälkeen ei sujunut FIAn asettamien koronasääntöjen mukaan, joten Ferrarille osoitettiin jo toinen varoitus kyseisten sääntöjen rikkomisesta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Pe: 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Leclerc vietti viime viikonloppuna ajetun kauden 2020 avausosakipailun jälkeen muutaman päivän kotonaan Monacossa ja palasi sitten kisapaikalle Itävallan Spielbergiin.

Leclerc kertoi tehneensä ennen Itävaltaan palaamista kaksi koronatestiä ollakseen varma siitä, ettei ole saanut kotimatkansa aikana tartuntaa.

Hän ei kuitenkaan noudattanut FIAn ohjeistusta, jonka mukaan kuljettajien pitää pysyä kisojen välillä oman koronakuplansa sisällä ja välttää tarpeettomia kontakteja kuplan ulkopuolisiin ihmisiin. Leclercistä kiertää sosiaalisessa mediassa kuvia, joissa hän poseeraa Nizzassa asuvan taiteilijan seurassa.

– Ferraria on varoitettu, että seuraava rikkomus saatetaan viedä tuomariston tutkittavaksi, FIA edustaja totesi.

Viime viikolla FIA varoitti Ferraria jo Sebastian Vettelin toiminnan vuoksi. Vettel kuvattiin varikolla keskustelemassa Red Bullin Christian Hornerin ja Helmut Markon kanssa, vaikka tällaiset tallirajat ylittävät kohtamiset on nimenomaisesti kielletty.

Valtteri Bottas matkusti sunnuntaina Monacoon Leclercin tavoin, mutta Bottaksen toiminta oli FIAn silmissä moitteetonta, sillä hän ei ollut kotimaisemissa tekemisissä kenenkään ulkopuolisen kanssa. Bottas vietti Monacossa aikaa ainoastaan naisystävänsä Tiffany Cromwellin ja valmentajansa Antti Vierulan kanssa, jotka molemmat olivat viime viikonloppuna paikan päällä Itävallassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja