F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Rikkoivatko Valtteri Bottas ja Charles Leclerc koronasääntöjä? F1-toimittaja pyysi FIAlta selvennystä kaksikon Monacon-matkoihin

4:26
Valtteri Bottas avasi kauden parhaalla mahdollisella tavalla, kun hän ylitti Itävallan GP:n maalilinjan ensimmäisenä.

F1-toimittaja Chris Medland nosti torstaina Twitterissä esiin Valtteri Bottaksen ja Charles Leclercin mahdollisen sääntörikkomuksen, joka liittyy siihen, että molemmat kävivät viime viikonlopun F1-osakilpailun jälkeen kotimaisemissaan Monacossa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

F1-kausi pääsi koronapandemian vuoksi alkamaan lähes neljä kuukautta myöhemmin kuin alun perin oli suunniteltu. Kun koronan uhka on yhä olemassa, ei ole yllätys, että kauden ensimmäiset kilpailuviikonloput toteutetaan hyvin tiukkojen varotoimenpiteiden vallitessa.

Yksi tällainen varotoimenpide on se, että kisapaikalle matkustavien kuljettajien ja muun tallihenkilökunnan täytyy pysyä visusti omissa oloissaan, niin sanotuissa koronakuplissa.

Ihmisten kanssakäymistä on rajoitettu, ja kuljettajat eivät saa olla tekemisissä kisojen välissä sellaisten ihmisten kanssa, jotka eivät kuulu heidän kuplaansa.

Medland oli tähän liittyen pannut merkille, että niin Bottas kuin Leclerc olivät piipahtaneet viime viikonlopun jälkeen Monacossa. Molemmat jakoivat sosiaalisessa mediassa sisältöä kotimaisemistaan.

Bottaksen ja Leclercin Monaacon-matkoja vain alleviivasi se, että molempien tallikaverit pysyivät alkuviikon visusti Itävallassa. Sebastian Vettel vaelsi maanantaina ja tiistaina vuorilla, joita hän oli tähän mennessä saanut ihailla vain ikkunoista. Lewis Hamilton kertoi viettäneensä aikaa insinööriensä ja koiransa kanssa.

Medland kysyi niin Bottakselta kuin Leclerciltä kommenttia Monacon-matkastaan.

– Otin selvää, onko sallittua palata kotiin, ja kyllä oli. Sillä ei ole väliä, olenko samojen ihmisten, saman kuplan, kanssa täällä vai kotona Monacossa. Päätin palata kotiin. Olemme Euroopassa, ja matkustaminen on melko helppoa. Siitä ei tule liikaa stressiä, Bottas sanoi.

Bottas juhlisti Monacossa muun muassa naisystävänsä Tiffany Cromwellin syntymäpäivää. Cromwell oli jo viime viikolla Bottaksen mukana Itävallassa, joten heidän yhdessäolonsa oli täysin sääntöjen mukaista.

– Halusin viettää kolme täyttä päivää kotona. Se oli oikein mukavaa. Koen olevani latautunut viikonloppua varten. Se (Monacoon palaaminen) oli mielestäni hyvä päätös. Minulla on tapana tehdä asioita, jotka sopivat minulle, asioita, joita haluan tehdä. Turvallisuuden kannalta sillä ei ole merkitystä. Olisin ollut täällä täysin samojen ihmisten kanssa.

Leclerc kertoi tehneensä useita ylimääräisiä koronatestejä varmistaakseen, ettei ollut saanut virusta.

– Kyllä, kävin kotona. Tein kaksi testiä ennen kuin palasin takaisin. Molemmat testit olivat tietysti negatiivisia. Siinä se. Olin kaksi päivää kotona, sitten tein kahtena päivänä kaksi testiä ollakseni varma tuloksista.

Medland on pyytänyt FIAlta selvennystä siihen, onko Bottas tai Leclerc rikkonut koronasääntöjä, ja siihen, minkälaisia seurauksia sääntöjen rikkomisella on.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja