Ferrari tyri taas – Charles Leclerc havahtui nopeasti: "Hetkinen!"

Karmeista taktiikkavirheistä ja sähläyksistään jatkuvasti otsikoihin nouseva Ferrari meni Belgian F1-kisan aika-ajoissa munaamaan Charles Leclercin rengastaktiikan.

Leclercilla ei ollut mitään mahdollisuuksia taistella paalupaikasta Span radalla, koska oli saanut moottoriosien vaihtamisesta määräyksen startata sunnuntain kisaan joukon hänniltä.

Monacolainen kuitenkin rynnisti viimeiseen aika-ajon osioon, jossa hänen oli lähinnä tarkoitus tarjota vetoapua tallikaverilleen Carlos Sainzille. Siihen työhön hänelle olisi kelvannut myös käytetyt renkaat, mutta Ferrari tuhlasikin vahingossa yhden uusista pehmeän kumin seteistään.

Karu totuus paljastui Leclercille heti, kun mekaanikot ottivat renkaanlämmittimet pois ja upouudet Pirellit loistivat hänen edessään. 

– Hetkinen! Mitkä nämä renkaat ovat? Leclerc kysyi heti varikkosuoralla.

– Anteeksi. Se on virhe, kisainsinööri vastasi välittömästi.

Leclerc lähti radalle lämmittämään renkaitaan, jotka oli tarkoitus säästää kisaan.

– Kertokaa minulle, mitä teen näiden renkaiden kanssa? Leclerc kyseli.

– Selvä, selvä. Me ajamme kierroksen, vastattiin varikkomuurilta.

– Eli ajamme kierroksen?

– Kyllä, vahvistan. Ajamme kierroksen.

Ennen viimeistä aika-ajovetoa Ferrari alkoi paikata virhettään. Leclercille vaihdettiin renkaat, joilla hän oli ajanut kierroksen aika-ajon ensimmäisessä osiossa.

Leclerc sijoittui lopulta aika-ajossa neljänneksi, mutta joutuu lähtemään kisaan 16. lähtöruudusta rangaistuksensa takia.

– En tiedä tarkalleen, mitä lopussa tapahtui, mutta puhumme siitä tiimin kanssa. Emme valmistautuneet aika-ajoon niin hyvin, koska tiesimme, että meillä oli rangaistus tulossa, Leclerc kommentoi F1TV:lle.

Aika-ajon nopein oli Red Bullin Max Verstappen, mutta kakkoseksi sijoittunut Sainz nousee ykkösruutuun, kun myös hollantilaisella on rangaistus niskassaan.

Lue myös:

    Uusimmat