F1-viikonloppuun säpinää: Verstappen, Leclerc ja Bottas lähtöruudukon perälle!

F1-kuskeista muun muassa Ferrarin Charles Leclerc, Red Bullin Max Verstappen ja Alfa Romeon Valtteri Bottas ovat saaneet Belgian GP-viikonloppuun uudet voimayksiköt ja lähtevät näin ollen sunnuntain kisaan joukon hänniltä.

Kansainvälinen autoliitto FIA ilmoitti ennen Span ensimmäisten harjoitusten alkua, että Verstappenin autoon on vaihdettu muun muassa kauden neljäs polttomoottori ja turboahdin. Leclercin Ferrarissa on puolestaan jo kauden viides jarruenergiaa kierrättävä MGU-K-yksikkö muiden uusien osien lisäksi.

Valtteri Bottas on puolestaan saanut Alfa Romeoonsa kauden viidennen polttomoottorin, kuudennen turbon ja kuudennen lämpöenergiaa kierrättävän MGU-H:n. Lisäksi Bottakselle, Leclercille ja Haasin Mick Schumacherille on vaihdettu kauden viidennet vaihdelaatikot.

F1-sarjan nykysäännöillä polttomoottoreita ja turboja on varattu kauden ajalle kolme, minkä jälkeen jokainen uusi osa tuo lähtöruuturangaistuksen. Vaihdelaatikkojen sallittu yläraja on neljä.

Ensimmäinen vaihdettu osa uudesta voimayksiköstä maksaa kuljettajalle kymmenen ruutua ja jokainen osa sen jälkeen viisi ruutua lisää. Jos osien yhteenlaskettu rangaistus ylittää 15 lähtöruutua, kuski määrätään kisassa lähtöruudukon perälle.

Mainittujen neljän kuskin lisäksi lähtöruudukon perälle määrättiin myös McLarenin Lando Norris ja Alpinen Esteban Ocon.

Juttua päivitetty klo 17.50: Päivitetty vahvistus siitä, että Verstappen, Leclerc, Bottas, Ocon, Norris ja Schumacher ovat kaikki saaneet rangaistuksen lähteä sunnuntain kisaan lähtöruudukon perältä.

Lue myös:

    Uusimmat