Ferrari-pomo Mattia Binotto kertoi, mihin neuvottelut Sebastian Vettelin kanssa kariutuivat

Carlos Sainz hyppää Ferrarin rattiin – Daniel Ricciardo siirtyy McLarenin leipiin 0:39
F1-sarjassa superpäivä: Carlos Sainzille Ferrari-sopimus, Daniel Ricciardo siirtyy McLarenille

Tallipäällikkö Mattia Binotto lausui torstaina alkaneessa Motor Valley Fest -tapahtumassa muutaman sanan niistä syistä, jotka johtivat Ferrarin ja Sebastian Vettelin eroon kuuden vuoden yhteistyön jälkeen.

Binotto kertoi Ferrarin tiistaina julkaisemassa lehdistötiedotteessa, että päätös eri teille lähtemisestä oli yhteinen ja molempien osapuolien mielestä paras mahdollinen. Päätös oli myös vaikea, eikä siihen ollut Binotton mukaan muuta syytä kuin se, että sekä Vettel että Ferrari ymmärsivät, että molemmat voisivat saavuttaa omat tavoitteensa paremmin toisistaan erillään.

Vettelin mukaan neuvottelupöydän vastakkaisilta puolilta ei löytynyt enää halua jatkaa yhdessä. Hän myös mainitsi, että viime kuukausien tapahtumat – siis maailmalla vallitseva koronavirustilanne – saivat ainakin hänet miettimään, mikä elämässä on tärkeää.

Binotto taustoitti tehtyjä päätöksiä torstaina Motor Valley Festissä.

– Kun teemme näitä päätöksiä, teemme ne, koska olemme vakuuttuneita siitä, että ne ovat oikeita. Ympyrä Sebastianin kanssa sulkeutuu. Hän on työskennellyt kanssamme kuuden vuoden ajan. Ihailen Sebastiania ihmisenä ja kuljettajana. Pidän häntä suuressa arvossa, Binotto sanoi The Race -sivuston mukaan.

– Maailma on muuttunut viimeisinä viikkoina, ei vain taloudelliselta kannalta vaan myös teknisestä ja urheilullisesta näkökulmasta. Edessä on haasteita ja esteitä. Asetamme nyt perustat tulevaisuudellemme, ja haluamme luoda tietynlaisen näkymän. Keskustelimme Sebastianin kanssa, ja kävi ilmi, etteivät lyhyen ja pitkän tähtäimen suunnitelmamme menneet yksiin.

Binotton viimeisen lauseen perimmäistä tarkoitusta voi vain arvailla, mutta hän viittaa sillä mahdollisesti siihen, että Vettelille olisi ollut Ferrarilla tarjolla vain kakkoskuskin rooli. Charles Leclerc on jo tehnyt vuoteen 2024 ulottuvan sopimuksen, ja näin mittava luottamuksen osoitus on vahva viesti siitä, keneen Ferrarilla uskotaan.

Vettelin, 32, korvaa McLarenilta siirtyvä Carlos Sainz, 25, joka allekirjoitti kaksivuotisen sopimuksen – sellaisen, jota Vettelille ei julkisuudessa esillä olleiden tietojen mukaan edes tarjottu.

Lue myös:

    Uusimmat