Mika Salo kyseenalaistaa Ferrarin päätöksen – "Mielestäni tämä vei pohjan"

Carlos Sainz hyppää Ferrarin rattiin – Daniel Ricciardo siirtyy McLarenin leipiin 0:39
F1-sarjassa superpäivä: Carlos Sainzille Ferrari-sopimus, Daniel Ricciardo siirtyy McLarenille.

Carlos Sainzin kaksivuotinen sopimus Ferrarin kanssa sai C Moren asiantuntijan Mika Salon mietteliääksi. Salo arvioi, että Ferrari palkkasi Sainzin kakkoskuskiksi Charles Leclercille.

Salo ei usko, että Sainz pystyy vastaamaan ensimmäiset voittonsa viime kaudella Ferrarilla ajaneen Leclercin vauhtiin.

– Minun mielestäni hänestä ei ole (Leclercin) haastajaksi, ainakaan saman tien. Leclerc on ihan eri tasolta. Ei Sainz ole mikään huono ollut missään tapauksessa, mutta vaikuttaa siltä, että kakkoskuskia Leclercille haettiin.

Salo ei täysin sulata Ferrarin päätöstä kiinnittää espanjalainen Sainz tallin toiseen autoon. Ferrarin omasta junioriohjelmasta paikalle olisi ollut tyrkyllä Kimi Räikkösen tallikaverina Alfa Romeolla ajava Antonio Giovinazzi.

– Mielestäni tämä vei pohjan Ferrarin juniorikoulutukselta. Giovinazzi oli valmis ottamaan paikan, mutta se meni ohi. Ihmetyttää, miksi heillä on junioriohjelma, jos sieltä ei oteta kuskeja, Salo sanoo ja jatkaa.

– Giovinazzilla ei ole tarpeeksi kokemusta ja hän on vielä epävarma vielä. Siksi tämä kaatui Sainzille, se on ainoa syy.

Epävarmuuden lisäksi Giovinazzin nopeus ei Salon mielestä ole riittävää.

– Hän antoi Kimille vastusta, mutta ei ole mikään nopea vieläkään. Hän on odottanut paikkaa Ferrarilla, että pääsee näyttämään. Sinänsä aika outo homma, mutta Sainz hoitaa homman ihan hyvin.

Lue myös:

    Uusimmat