Ferrari kaksoisvoittoon! Red Bullille totaalinen katastrofi – Valtteri Bottakselta huima kauden aloitus

F1-kausi alkoi dramaattisella tavalla Bahrainissa – tässä kilpailun jälkipuinnit 7:26
Kaikki Bahrainin F1-avauskisasta! MTV Urheilun Mikko Hyytiä vetää sunnuntain tapahtumat yhteen.

F1-kausi 2022 alkoi Bahrainissa.

Kauden avausosakilpailu oli paalupaikalta startanneen Charles Leclercin näytöstä enemmän tai vähemmän lähöstä maaliin. Leclerc menetti kärkipaikan käytännössä vain toisen varikkokäyntinsä jälkeen, mutta palasi omalle paikalleen muiden varikkokäyntien jälkeen.

Ferrari aloitti kauden kaksoisvoitolla, kun Carlos Sainz ajoi ruutulipulle sijalla kaksi. Sainz ohitti pitkään toisena olleen Red Bullin Max Verstappenin kolme kierrosta ennen ruutulippua, kun hollantilainen joutui keskeyttämään tekniseen vikaan.

Ferrarin edellisestä voitosta on kulunut peräti kaksi ja puoli vuotta. Edellisen kerran talli juhli ykkössijaa vuoden 2019 Singaporen GP:ssä, jossa Sebastian Vettel oli ensimmäinen, Leclerc toinen.

Red Bullin kisasta tuli täysi katastrofi, kun Sergio Pérezin autoon iski viimeisen kierroksen alkaessa vastaava tekninen vika kuin Verstappenille ja meksikolainen pyörähti radanvarteen; lopputuloksena keskeytys.

Mercedeksen Lewis Hamilton kiitti ja kuittasi kolmannen sijan. Tallikaveri George Russell oli neljäs.

Kuudennesta ruudusta kisaan startannut Alfa Romeon Valtteri Bottas ajoi ruutulipulle sijalla kuusi. Bottas putosi surkean startin myötä avauskierroksella sijalle 14, mutta ajoi tämän jälkeen virheettömän ja nousujohteisen kisan.

Viime kaudella rypeneen Haas-tallin Kevin Magnussen sijoittui upeasti viidenneksi. Viime kaudella sivussa F1-radoilta ollut tanskalainen kutsuttiin ajohommiin vasta puolisentoista viikkoa sitten, kun Haas lopetti yhteistyön venäläisrahoittajiensa ja kuljettaja Nikita Mazepinin kanssa.

Bahrainin GP:n lopputulokset

sija:kuljettaja:talli:ero: