Fernando Alonsosta kuoriutuu henkivartija F1-kauden päätöskisassa – "Pidän huolta hänestä"

Tulosruudun raportti Abu Dhabin GP:n aika-ajoista – Max Verstappen paalulle.

Alpine-tallin jättävä ja Aston Martinille ensi kaudeksi siirtyvä Fernando Alonso aikoo pitää huolta F1-uransa päättävästä Sebastian Vettelistä Abu Dhabin GP:ssä sunnuntaina. 

Vettel, 35, onnistui uransa viimeisessä aika-ajossa lauantaina napatessaan yhdeksännen paikan lähtöruudukosta. Hänen rinnaltaan lähtee Alonso, joka ottaa saksalaisen paikan Aston Martinilla ensi vuonna. 

Urallaan neljä maailmanmestaruutta voittanutta Vetteliä on kunnioitettu näyttävästi kauden päätösviikonloppuna, mutta Alonso aikoo pistää vielä paremmaksi. 

– Huomenna hän starttaa yhdeksännestä ja minä kymmenennestä ruudusta, joten pidän huolta hänestä startissa ja ensimmäisellä kierroksella. Toivotaan, että pääsemme molemmat ruutulipulle, 41-vuotias Alonso kommentoi racingnews365:n mukaan

Pelin henki oli sama jo aika-ajoissa. 

– Yritimme pitää häntä silmällä peileistä tai jos hän oli nopealla kierroksella, sillä haluamme hänelle sulavan viikonlopun, Alonso totesi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Vettel totesi Sky Sportsille "heränneensä henkiin", kun uran päätös häämöttää edessä. 

– Olen nyt kilpailumoodissa, mutta ennen aika-ajoa tunteeni olivat hieman pinnassa. Olen varma, että huomisesta tulee iso päivä, Vettel summasi heti aika-ajon jälkeen. 

Abu Dhabin GP alkaa sunnuntaina kello 15.00.

Lue myös:

    Uusimmat