Fernando Alonso ja Lewis Hamilton palasivat sotavuoteensa 2007: Alonson vitsi vaihtui yhteisymmärrykseksi McLarenin virheestä

Fernando Alonson viimeisen F1-kisan alla vanhat kaunat Lewis Hamiltonin siivottiin pöydältä, kun kuskit palasivat riitaiseen kauteensa 2007 McLarenilla.

Alonso siirtyi kaksinkertaisena maailmanmestarina McLarenille, mutta kohtasi siellä rankasti nuorta lupaustaan Hamiltonia tukevan tallijohdon. Osapuolet ajautuivat isoihin poliittisiin juoksuhautoihin jo kevään aikana. Lopulta tuhoisa taistelu johti Alonson lähtöön kauden päätyttyä.

Videolla Fernando Alonson häijy viivytystemppu varikkokäynnillä kaudella 2007. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Uransa tänä viikonloppuna Abu Dhabiin päättämässä olevalta Alonsolta kysyttiin parasta muistoa F1-uralta. Hän lähti heti vitsailemaan vieressään istuneelle Hamiltonille.

– Hmm…joo…kausi 2007 Lewisin kanssa, Alonso virnuili ja sai lehdistöhuoneen nauramaan. Samoin vieressään istuneen kilpakumppaninsa. Sitten hän vakavoitui jälleen.

– Yksittäisiä muistoja tai voittoja enemmän tulen muistamaan ne ihmiset, joiden kanssa olen tehnyt töitä. Niitä ihmisiä, joiden kanssa olen jakanut puolet elämästäni. Olen 37-vuotias ja kisannut täällä 18 vuotta. Olen tavannut paljon lahjakkaita insinöörejä, suunnittelijoita, mekaanikkoja, teitä toimittajia. Jaamme paljon yhteisiä päiviä kausien aikana, hän kertoi.

McLaren-johto laittoi Hamiltonin ja Alonson vaikeaan asemaan

Hamiltonilta kysyttiin hetken kuluttua tarkemmin vuoden 2007 ristiriidoista ja kaksikon nykyväleistä keskenään. Brittikuski käänsi huomion tallijohtoon. Erityisesti Ron Dennis oli tuolloin isossa roolissa jakamassa tallia kahteen leiriin.

– Minä en muistele sitä sillä tavalla, että minulla olisi ikinä ollut hirveästi henkilökohtaisia ongelmia Fernandon kanssa, Hamilton sanoi.

– Se oli ehkä enemmän kiinni siitä, miten tiimiä johdettiin, ja tilanteesta, johon meidän laitettiin. Ja ehkä siitä, miten se asia hoidettiin? Hamilton jatkoi ja käänsi katseensa Alonsoon.

– Ehdottomasti, Alonso hymyili takaisin.

Hamilton muistelee, että kausi Alonson kanssa oli radan ulkopuolella suhteellisen leppoisaa aikaa. Kuskit pelasivat yhdessä Playstationilla, mutta radalla toinen yritettiin nitistää tarmokkaasti.

– Nyt me olemme jo vanhoja miehiä, joten kunnioitus välillämme on korkeammalla kuin se on koskaan ollut. Toivon, että näkisin Fernandoa jatkossakin. Olen aina kunnioittanut häntä paljon.

Lue myös:

    Uusimmat