Mainos

FBI selvittää yhä Floridan pernaruton alkuperää

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI yrittää yhä selvittää, mistä Floridan pernaruttotapaukset ovat peräisin.

FBI:n agentit ovat keränneet lisää näytteitä kahden tartunnan saaneen työpaikalta. Samoin on tarkastettu molempien kodit, jopa lähikaupat, mutta uusia jälkiä pernaruttobakteerista ei ole löytynyt.

Poliisi on tarkastanut myös talot, joissa oletetut terroristit ovat asuneet.

Boca Ratonissa sijaitsevassa lehtitalossa työskennellyt mies kuoli perjantaina, ja myös toisesta työntekijästä löydettiin merkkejä bakteerista. Lähes 800 ihmistä on testattu ja tuloksia joudutaan odottamaan vielä muutamia päiviä. Virginialaisen miehen epäiltiin myös saaneen tartunnan, mutta testit ovat olleet negatiivisia.
Tartuntatauteja seuraava virasto CDC on poissulkenut lähes tyystin sen mahdollisuuden, että tauti olisi peräisin luonnollisista lähteistä. Toisaalta mitään merkkejä terrorismista ei ole löytynyt.

-Toistaiseksi näyttää siltä, että kyse on yksittäisestä tapauksesta, sanoi presidentti George W. Bush.

Paikalliset asukkaat huolissaan

-Ei täällä ole näkyvissä mitään merkkejä varsinaisesta paniikista, mutta kyllä ihmiset ovat selvästi huolissaan, sanoo Boca Ratonissa asuva suomalainen Anne Lejon.

Tilannetta on pahentanut se, että alueella riehuu flunssa-aalto, sillä pernaruton oireet ovat hyvin samantyyppiset kuin flunssan.

-Monet ovat yrittäneet päästä testeihin, mutta toistaiseksi niihin on huolittu vain ne, jotka ovat olleet tekemisissä lehtitalon kanssa, hän kertoo.

Lääkäreiden vastaanotot ovat myös täynnä.

-Kyllä tämä vetää vakavaksi, sanoo Anne. -Ihmetyttää, mistä se bakteeri on peräisin. Lisää huolta ovat aiheuttaneet kummallista valkoista jauhetta sisältäneet kirjeet, joita alueella on liikkunut.

-Kohta ihmiset eivät uskalla hakea postiaan, kertoo Anne Lejon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.