Mainos

Facebookin käyttäjiä varoitetaan identiteettivarkaista

Huijarit voivat etsiä lisää tietoa henkilöstä syntymäajan ja -paikan perusteella ja esimerkiksi avata niillä pankkitilin verkossa.

Facebook-internetyhteisön käyttäjät saattavat joutua huijauksen kohteeksi. Britannian yleisradioyhtiö BBC varoittaa identiteettivarkaista, jotka ovat avanneet pankkitilejä ja hankkineet luottokortteja yhteisöstä keräämiensä tietojen avulla.

BBC:n tv-ohjelmassa luotiin kuvitteellinen hahmo, jonka ystäväkutsu lähetettiin sadalle. Heistä kolmasosa otti yhteyttä lähettäen samalla tiedot itsestään. Huijarit voivat etsiä lisää tietoa henkilöstä esimerkiksi syntymäajan ja -paikan perusteella ja avata niillä pankkitilin verkossa.

Tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen sanoo, että Facebook on suurempi riski kuin esimerkiksi sähköpostijärjestelmä Hotmail.

- Siinä mielessä se on, että koko Facebookin ja Linked in:n ja Irc Gallerian ideana nimenomaan on se, että siellä näytetään sinun omia tietojasi muille ihmisille. Periaatteessa vain niille, joita olet kutsunut, mutta kun ne verkostot tuppaavat kasvamaan, se väkimäärä, joka tietojasi näkee, on yllättävän laaja. Suosittelen reaalimaailman sosiaalisia verkostoja virtuaalisen maailman sijaan. Ne ovat tuttuja ja turvallisia ja toimivat hyvin, Hyppönen sanoo.

Yhteisön käyttäjien tapana on ohjelman mukaan kerryttää ystäväverkostoaan, jolloin he hyväksyvät listalleen sellaisia, joita eivät edes tunne.

Facebookin mukaan 200 000 ihmistä kirjautuu ohjelmaan joka päivä. Sivustolla on kaikkiaan 42 miljoonaa jäsentä. Suomessa Facebookin käyttäjiä oli kuun alussa yli 63 000.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.