Mainos

Facebookia nopeutetaan HipHopin avulla

Yhteisöpalvelusivusto Facebookin toimintaa aiotaan nopeuttaa HipHop -nimisellä tekniikalla. HipHopin tarkoituksena on nopeuttaa Facebookin käyttämän PHP-koodin käsittelyä.

Facebookin kehittäjä Haiping Zhao toteaa, että Facebookin avainasia on toimia nopeasti. Zhao kiittelee PHP-kieltä, joka on yksinkertaista käyttää ja mahdollistaa innovaatioiden kehittämisen nopeasti.

PHP:lle suunnattua HipHopia on kehitetty pienen ryhmän voimin kahden vuoden ajan. Facebookin palvelimien kuormitusta on saatu HipHop-tekniikan avulla vähennettyä keskimäärin viisikymmentä prosenttia, Zhao kehuu. Tästä taas saadaan taloudellisia säästöjä. Zhao toteaa, että kehitysprojektilla on ollut suuri vaikutus Facebookille.

HipHop on julkaistu nyt avoimen koodin hankkeena jatkokehitystä varten. Zhao huomauttaa, että HipHop ei ole vielä suinkaan valmis tuote tässä vaiheessa.

Facebook on yksi netin suurimmista sivustoista, joka käyttää PHP-kieltä. Tietoviikko kertoo verkkosivuillaan, että uusi järjestelmä soveltuu parhaiten suurille, runsaasti tietoa ja käyttäjiä käsitteleville palveluille. Pienet blogit ja sivustot eivät HipHopista juuri hyödy.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.