Mainos

Facebook Zero toimii kännykälläsi

Maailman suurin yhteisöpalvelusivusto Facebook on paljastanut yksityiskohtia riisutusta, tekstipohjaisesta mobiilisivustostaan, Facebook Zerosta. Alhaisille yhteysnopeuksille suunniteltu sivu on suunnattu ihmisille, jotka käyttävät Facebookia kännyköillään, kertoo Britannian yleisradio BBC. Facebookista kerrotaan, että uusi palvelu julkistetaan lähiviikkoina.

Facebook sanoi hiljattain, että yli 100 miljoonaa ihmistä käyttää palvelua kännykkänsä kautta. CCS Insightin asiantuntijoiden mukaan mobiilisivusto saattaa auttaa verkko-operaattoreita verkon resurssien vapauttamisessa. Viime aikoina on uutisoitu siitä, että kännykkäverkot ovat ylikuormittumassa mobiililaitteiden kovan käytön takia.

GSM Association -järjestö paljasti hiljattain, että juuri Facebook liittyy Britanniassa lähes joka toiseen tapaukseen, jossa puhelinta käytetään onlinepalveluiden selaamiseen.

Facebookista kerrotaan, että uusi sivusto jättää dataa paljon käyttäviä ominaisuuksia, kuten kuvaominaisuuksia pois.

Facebookilla on jo tarjolla hoikennettu versio palvelustaan. Tämän palvelun nimi on Facebook Lite. Kyseinen palvelu on suunnattu ihmisille, joilla on hitaat ja huonot verkkoyhteydet. Se on tarkoitettu pääasiassa kehitysmaiden asukkaille.

Facebook ilmoitti uudesta sivustosta Mobile World Congress -tapahtumassa Barcelonassa.

Lue muita uutisia ja tuotejulkistuksia Barcelonan Mobile World Congress -tapahtumasta

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.