F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-piirejä puhuttanut määräaika umpeutui: Sebastian Vettelin lausunnot asettivat asian kyseenalaiseen valoon – "En ole koskaan uskonut siihen"

2:59
Ferrarin heikko alkukausi on tarjonnut puheenaiheita italialaistallin ympäriltä.

Kauden päätteeksi Ferrarilta lähtevän Sebastian Vettelin tulevaisuus on yhä auki. Vettelin mukaan hänellä ei ole mitään kiirettä tehdä päätöstä tulevaisuudestaan, vaikka F1-mediassa on liikkunut viime viikkoina hieman toisenlaistakin tietoa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian GP suorana 31.7.-2.8.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Vettel on kertonut jo kauan sitten, että hänen vaihtoehtoinaan ovat F1:ssä jatkaminen, välivuoden pitäminen ja F1-uran lopettaminen. Torstaina Silverstonessa hän vakuutti, ettei päätöstä ole vielä tehy.

– Kertoisin, jos tietäisin. Tällä hetkellä en tiedä. Lienee parasta olla kärsivällinen ja odottaa. Siihen saattaa mennä pari viikkoa tai pidempäänkin. Aika kertoo. Mikään ei ole muuttunut siitä, mitä olen sanonut viime viikkoina. En halua hätäillä. Haluan olla varma, että teen oikean päätöksen oman itseni kannalta.

– Olen tehnyt sen aika selväksi, että kun paketti on oikea, minulla on vielä annettavaa. Fyysisesti tai ajamisen puolesta en ole yhtään sen huonompi kuin aiemmin. Tunnen oloni hyväksi. Kaikki riippuu siitä, mitä vaihtoehdot ovat. Kun katson tulevaisuuteen, vuonna 2022 on tulossa suuri sääntömuutos, joka saattaa olla hyvin mielenkiintoinen tai sitten ei. Emme tiedä sitä vielä. Toivomme tietysti aina parempaa, mutta olenko minä silloin mukana? En tiedä.

Mikäli Vettel jatkaa F1:ssä, hänen ainoana vaihtoehtonaan on pidetty Racing Pointia, joka muuttaa ensi kaudeksi nimensä Aston Martiniksi. Tämän kuvion tekee mielenkiintoiseksi se, että Racing Pointin nykykuljettajista Sergio Pérezillä on pitkä sopimus tallin kanssa, ja Lance Stroll on tallin omistavan Lawrence Strollin poika.

F1-mediassa esillä olleiden tietojen valossa veriside olisi tässä tapauksessa vahvempi kuin sopimuspapereihin kirjattu muste, ja näin mikäli Vettel siirtyisi ensi kaudeksi Aston Martinille, hänelle tekisi tilaa Pérez – siitäkin huolimatta, että meksikolaisen sopimus ulottuu vuoteen 2022.

Pérezin sopimukseen kerrotaan kirjatun pykälän, joka mahdollistaa sopimuksen purkamisen aina heinäkuun viimeiseen päivään saakka. Tuo määräaika meni umpeen eilen.

Se, ettei Vettelillä ollut vielä torstainakaan kiire tehdä päätöstä, kielii siitä, ettei kertomukset tästä purkupykälän määräajasta ehkä sittenkään pidä paikkaansa.

– Asiat vievät todennäköisesti vielä aikaa, ja siksi en voi antaa täsmällistä vastausta siihen, milloin tai mitä tapahtuu. En ole koskaan uskonut siihen, että hätäilemällä voisi saavuttaa jotain hyvää. Haluan kontrolloida asioita niin paljon kuin voin ja varmistaa, että lopputuloksena syntyy oikea päätös.

– Tärkeintä on, että mikä tahansa päätös onkaan, se on oikea päätös minulle.

Tai sitten Vettel onkin korvaamassa Strollin.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja