F1-pomo vahvistaa: Monacon GP menettää erivapautensa

Formula ykkösten Monacon GP:n ohjelma menee ensi kaudella uusiksi, kun perinteinen perjantain vapaapäivä jää historiaan. F1-sarjan toimitusjohtaja Stefano Domenicali kertoi yhdysvaltalaisen CNN:n haastattelussa, että Monacon GP:n ohjelma kutistuu ensi kaudeksi kolmipäiväiseen muotoon.

Ensi kauden Monacon GP:ssä ajetaan harjoitukset perjantaina samaan tapaan kuin muinakin GP-viikonloppuina. Aiemmin Monacossa on järjestetty mediapäivä keskiviikkona ja ensimmäiset harjoitukset torstaina. Torstai-iltana on juhlittu, ja perjantai on pyhitetty levolle.

– Ajopäivät ovat perjantai, lauantai ja sunnuntai, eivät torstai, lauantai ja sunnuntai. Tällaisen muutoksen teemme ensi vuodeksi, Domenicali sanoi.

Muutoksen uskotaan johtuvan siitä, että toukokuussa on tarkoitus järjestää uusi, Miamissa ajettava osakilpailu. Monacossa ajettaneen Espanjan GP:n jälkeen heti seuraavcana viikonloppuna. Miamin GP ajettaneen aiemmin toukokuussa.

Monacon GP:n järjestäjien mukaan ensi vuoden tapahtuma alkaa F1:n kaavailemista muutoksista huolimatta jo torstaina muiden autoluokkien osalta.

Domenicalin mukaan vuoden 2022 kisakalenteri julkaistaan FIAn moottoriurheiluneuvoston kokouksen jälkeen 15. lokakuuta. Hän ei vielä vahvista, onko Etelä-Afrikka mukana kalenterissa niin kuin on spekuloitu. Kyalamin radalla on ajettu F1-osakilpailu viimeksi 1993.

– He ovat osoittaneet kiinnostusta kilpailun järjestämistä kohtaan. Olemme tietysti keskustelleet heidän kanssaan nähdäksemme, ovatko he valmiita tekniseltä tai taloudelliselta kannalta osaksi F1-kalenteria.

Lue myös:

    Uusimmat