F1-pomo teki kohupaljastuksen Lewis Hamiltonista – Red Bull -päättäjä: britiltä Max Verstappeniin liittyvä vaatimus

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner teki Dailymailin haastattelussa kovan paljastuksen, kun hän kertoi, että F1:n seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton osoitti kiinnostusta energiajuomayhtiön formulatiimiä kohtaan. Nyt Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko lyö aiheen osalta lisää puita uuniin.

Horner väitti, että Hamiltonin tiimi oli lähestynyt Red Bullia muun muassa aiemmin tänä vuonna. Horner kertoi myös, että Hamilton oli käynyt ”vakavia” keskusteluja Ferrarin johdon kanssa potentiaalisesta F1-siirrosta.

Red Bullin kuljettaja-asioista päättävä Helmut Marko antaa tulitukea Hornerin väitteille.

– Christian kertoi minulle tammikuussa siitä, miten hän sai tekstiviestin Hamiltonin taustajoukoilta. Vaikutti siltä, että kyseinen viesti oli lähetetty kuskin luvalla, Marko sanoi F1 Insiderille.

Marko kertoi myös Hamiltonin suorasta vaatimuksesta.

– Esiin nousi ehto, jonka mukaan Hamilton haluaa ajaa Red Bullilla vain, jos hän saa samanlaisen auton käyttöönsä kuin mitä Max Verstappenilla on. Minusta oli selvää, että tuo sangen vakava pyyntö tuli suoraan Hamiltonin suunnalta, Marko paljasti.

Markon mukaan Red Bull ei kuitenkaan harkinnut vakavissaan Hamiltonin värväystä.

– Ensinnäkin meillä oli hyvä tilanne nykykuskien suhteen. Toisekseen kahden alfauroksen taktiikka ei olisi kuitenkaan toiminut.

– Kolmanneksi, mikä on kaikista tärkeintä: Red Bull ei voi palkata kahta F1:n kalleinta kuskia riveihinsä. Ymmärrän kyllä, että Hamilton haluaa ajaa tallissa, missä hän pystyisi menestymään, Marko niputti aiheen.

Hamilton teki lopulta kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen Mercedeksen kanssa. Hän jatkaa saksalaistallissa kauden 2025 loppuun saakka. 

Lue myös:

    Uusimmat