F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1:n harjoitukset peruttu – aika-ajojen kohtalo vielä auki

2:13
Videolla kuvaa, kun lauantain aamupäivän F3-kisa jouduttiin keskeyttämään rankkasateen vuoksi.

F1:n Steiermarkin GP:n aika-ajojen yllä on tällä hetkellä isoja kysymysmerkkejä. Syy tälle on se, että Itävallan Spielberg on saderintaman keskellä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
La: aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Radalla yritettiin ajaa formuloiden junioriluokan F3:n kisa lauantaina aamupäivällä. Tämä jouduttiin kuitenkin keskeyttämään rankkasateen takia.

Tällä hetkellä tilanne seisoo, sillä sade piiskaa yhä Spielbergissä sijaitsevaa Red Bull Ringin rataa.

F1 ilmoitti lähes 45 minuutin odottelun jälkeen, että lauantain kolmannet vapaat harjoitukset on peruttu. Sen sijaan aika-ajojen kohtalo on yhä avoinna.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n kilpailupäällikön Michael Masin mukaan F1:llä on nyt kolme eri vaihtoehtoja viikonlopun jatkoa varten.

– Olemme jo tutkailleet mahdollisuutta, jossa aika-ajo ajettaisiin sunnuntaina aamupäivällä, Masi kertoi F1:n verkkosivuilla ensimmäisestä vaihtoehdosta.

– Jos käy niin, että emme pysty ajamaan kolmansia harjoituksia tai ollenkaan aika-ajoa, silloin perjantain toisten harjoitusten tulokset määrittäisivät lähtöjärjestyksen.

– Kolmas vaihtoehto on se, että mikäli kolmannet harjoitukset pystytään ajamaan, mutta aika-ajoa ei, silloin kolmansien harjoitusten tulokset määrittäisivät lähtöjärjestyksen, Masi kävi läpi.

Mikäli sunnuntain kisaan lähdettäisiin perjantain toisten vapaiden harjoitusten tuloksien perusteella, Red Bullin Max Verstappen olisi paalulla. Viime sunnuntain kisan voittaja, Mercedeksen Valtteri Bottas olisi ruudussa kaksi.

Bottaksen tallikaveri Lewis Hamilton olisi puolestaan vasta ruudussa kuusi. Alfa Romeon Kimi Räikkönen lähtisi kyseisessä skenaariossa kisaan ruudusta 13.

Muokattu 11.7.2020 kello 13.44: F1 ilmoitti, että kolmannet harjoitukset on peruttu.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja