F1-lehdistökatsaus: Vettelille vastustajia vain historiasta

Sebastian Vettelin kauden 11:s voitto ja 13:s paalupaikka nostattivat formula ykkösiä seuraavassa kansainvälisessä lehdistössä odotuksia Michael Schumacherin 13 voiton ja Nigel Mansellin 14 paalupaikan kausiennätysten saavuttamisesta.

- Vettel ei taistele enää kilpakumppaneitaan, vaan ainoastaan ennätyksiä vastaan, tiivisti italialainen Corriere della Sera -lehti.

- Vettel löytää vastustajia vain F1-historiasta, La Repubblica säesti.

Roomalaislehti näki Vettelin suorituksessa samankaltaisuutta kuin Michael Schumacherin huippuvuosissa Ferrarilla.

- Hän starttaa paalupaikalta, on koko ajan johdossa, tekee nopeimman kierrosajan ja ylittää maalilinjan kaukana seuraavasta... tuleeko teille siitä kukaan mieleen? kyseli La Repubblica Vettelin ensimmäisen Grand Slamin jälkeen.

Englantilainen The Sun nosti niin ikään esille vertailun Schumacherin saavutukseen.

- Vettel lähestyy Michael Schumacherin hämmästyttävää 13 voiton kausiennätystä Delhin taianomaisen viikonloppunsa jälkeen. Red Bullin megatähti putsasi pöydän nappaamalla paalupaikan, nopeimman kierroksen ja johtamalla JOKAISEN kierroksen – hänen uransa ensimmäinen "täydellinen" kisa.

Italialainen La Gazzetta dello Sport valitteli Vettelin ylivoiman tekevän voittotaistosta tylsän.

- Pysäyttämätön! Kuinka tylsää. Ainoa, jolla on hauskaa, on Vettel.

Espanjalainen AS-lehti jakoi kunniaa nuorelle saksalaiselle, joka on kukistanut tällä kaudella mukana olevat neljä muuta maailmanmestaria.

- Vettelistä on tullut legenda jo eläessään. Hänellä on apunaan mahtava kilpa-auto, mutta hänellä on myös vastassaan erityislaatuisia kilpakumppaneita.

Ranskalainen L'Equipe katsoi Vettelin täydellisimmän suorituksen todistaneen lopullisesti hänen kyltymättömän voitontahtonsa.

- Jos oli pienintäkään epäilystä, niin sitä ei ole enää. Vettel putsasi esityksellään kaiken pois tieltään. Sekä Buddh-radalla olevan tiepölyn että viimeiset epäilykset hänen motivaatiostaan. Saksalainen, kaksinkertainen maailmanmestari, on edelleen nälkäinen eikä halua lomalle. Ei ainakaan vielä.

Englantilaisilla taas huolta Hamiltonista

Englantilainen The Guardian –lehti totesi, että kisan puheenaiheena olisi pitänyt olla Sebastian Vettelin hieno voitto, mutta Lewis Hamiltonin ja Felipe Massan välinen kolari vei siltä päähuomion.

- Se jäi ainutlaatuisen kasvojenvääntelijän Rowan Atkinsonin, McLaren-tallin vieraan, ilmaistavaksi, minkälaista turhautumista Lewis Hamilton ja hänen työnantajansa kokivat Felipe Massan kanssa jälleen kerran sattuneen törmäyksen jälkeen.

- Atkinson varasi yhden Mr. Beanin tuskaisimmista ilmeistä sitä varten, kun Hamiltonin kamala kausi sai jatkoa, kun kisa menetti merkityksensä ennen puoltaväliä, The Guardian kommentoi tapahtumia radalla ja varikolla.

The Telegraph –lehti totesi koko kauden ajan kihisseen riidan kiehuneen yli Intiassa.

- Se oli lähes väistämätöntä, siitä hetkestä lähtien, kun hän lähestyi Massan Ferraria 23 kierroksen jälkeen, että kaksikko päätyisi kolaroimaan. Heidän autonsa vaikuttavat lähes magneettisesti houkuttelevan toinen toisiaan tänä vuonna.

Englantilainen The Mirror –lehti otti rajusti kantaa kolarin aiheuttanutta Massaa vastaan kutsuen tapausta Massan kostotörmäykseksi.

- Se oli viime vuosien selvimpiä moottoriurheiluammattilaisen virheitä, Mirror tuomaroi.

- Lajissa, joka yrittää edelleen ymmärtää kahden peräkkäisen viikonlopun traagiset kuolemat, brasilialainen ajoi McLaren-ässän ulos radalta. Se on ammattimainen kilpailu, joka laajeni vaarallisen lähelle täyttä sotaa.

Lue myös:

    Uusimmat