F1-lehdistökatsaus: Lewis Hamilton inspiroitui toisesta maailmansodasta – Valtteri Bottaksesta kantautui jo karu viesti

3:05
Lewis Hamilton oli taas ykkönen: voitto numero 97 tuli vakuuttavan ajon päätteeksi

Kansainvälisen F1-median innostus Mercedeksen ja Red Bullin välisestä mestaruustaistelusta ei näytä tasaantumisen merkkejä vielä kauden kolmannen osakilpailun jälkeen.

Lewis Hamilton ja Max Verstappen veivät Portugalissa jo kolmannen kerran tällä kaudella nimiinsä sijat yksi ja kaksi. Hamiltonilla voittoja on nyt kaksi, Verstappenilla yksi.

Pisteissä Hamilton johtaa Verstappenia 69–61, Mercedes Red Bullia 101–83. 

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff sanoi sunnuntaina kisan jälkeen, ettei olisi voinut reilu kuukausi sitten Bahrainissa uskoakaan tilanteiden olevan tässä vaiheessa näin päin; niin merkittävänä hän piti Red Bullin etumatkaa kauden alkaessa.

– Mercedeksestä on tullut kolmessa kilpailussa taas avaruusalus, ja Lewis lentää, La Gazzetta dello Sportin Luigi Perna kirjoittaa Wolffin tuntoja mukaillen.

Portugalissa iso siivu Wolffin kiitoksista menee Hamiltonille, joka ajoi taas kerran mestarillisesti.

– Jos asiat jatkuvat samaa rataa, Hamilton voittaa taas mestaruuden, koska kolmessa ensimmäisessä kisassa – niin tiukkaa kuin kilpailu on ollutkin – Red Bull ja Verstappen eivät ole olleet hänen tasollaan. Hamilton asettaa riman todella korkealle, ja Portugali oli viimeisin osoitus siitä, miten korkealla se rima on, BBC:n Andrew Benson kirjoittaa.

– Kuten englantilaisilla oli tapana sanoa: ”Pysykää rauhallisina ja jatkakaa.” Tämä sanonta syntyi saksalaisten pommittaessa Lontoota toisessa maailmansodassa. Tämä sanonta inspiroi Hamiltonia pitämään hermonsa kurissa silloinkin, kun näytti siltä, että Portugalin GP:n voitto saattaisi karata hänen käsistään, La Gazzetta dello Sportin Andrea Cremonesi veistelee.

– Wolfin joukot ovat yhä edellä, erityisesti Hamiltonin ansiosta, sillä Valtteri Bottas osoitti taas kerran olevansa kakkoskuski, ex-tallipäällikkö Giancarlo Minardi kirjoittaa blogissaan.

Verstappenille tarjotaan kuitenkin reilua mahdollisuutta 7-kertaisen mestarin haastamiseen.

– Palaamme Algarvesta entisestään vahvistuneen tunteen kera: taistelusta tulee pitkä, jännittävä ja erittäin tasainen. Ja näyttää siltä, että se voi jatkua ihan kauden loppuun asti. Jos tämä kilpailu jotain opetti, niin sen, että kyse ei ole ylivertaisesta autosta. Mercedes ja Red Bull ovat todella lähellä toisiaan. Tämä on ilmiömäisten kuljettajien välinen taistelu, Mario Salvini kirjoittaa Gazzettassa.

– Nämä kaksi (Hamilton ja Verstappen) tekevät F1:stä hullua, Bildin Silja Rulle ja Jens Nagler herkuttelevat.

Auto Motor und Sportin Michael Scmidt taas arvioi, että tämän kauden taistelut niin kärjessä, keskikastissa kuin joukon hännilläkin tulevat ratkeamaan siihen, kuka tekee vähiten virheitä.

– Joka puolella on aiempaa tiukempaa, joten virheillä on yhä enemmän painoarvoa.

Hamilton teki Portugalissa kaksi virhettä: yhden aika-ajoissa, joissa hän menetti niukasti paalupaikan, ja toisen uusintalähdössä, jossa Verstappen ohitti hänet. Verstappenin ensimmäinen virhe, ratarajojen rikkominen, vei häneltä paalupaikan, toinen vastaava virhe maksoi kisan nopeimman kierrosajan ja yhden MM-pisteen.

– Hamilton nousee virheiden jälkeen aina jaloilleen. Verstappen teki yhden virheen liikaa, Schmidt kirjoittaa.

Kolmanneksi sijoittuneesta Bottaksesta saksalainen konkaritoimittaja ei anna kovin ruusuista arviota.

– Mercedeksen suomalaiskuljettajaa täytyy kritisoida, sillä hän saavutti liian vähän paalupaikaltaan. Hän ei saanut keskikovia renkaita toimimaan ja ihmetteli syytä siihen. Ja hän antoi Hamiltonin ja Verstappenin viedä itseään. Hän voi luovuttaa mestaruustaistelun, Schmidt lataa.

Bottasta suomi myös Ferrarin entinen lehdistöpäällikkö Alberto Antonini, joka esitti samalla kuulemiinsa huhuihin perustuen varsin synkän ennustuksen.

– Tekee tietynlaisen vaikutuksen, kun näkee Lando Norrisin Bottaksen edellä MM-pisteissä. Bottas on, Wolffin vakuutteluista huolimatta, jo uransa lopussa (joku kertoi minulle), Antonini kirjoittaa Formulapassion-sivustolla.

Antonini jättää epäselväksi, tarkoittaako hän Bottaksen uraa Mercedeksellä vai ylipäätään F1:ssä. Mutta vaikka hänen arvionsa on suomalaisittain melko karu, samalla se tekee kunniaa Norrisin upealle alkukaudelle.

21-vuotias britti on ajanut McLarenille tällä kaudella sijat kolme, neljä ja viisi. Hänen edellään ei ole kertaakaan ollut muita kuin Mercedes- ja Red Bull -kuljettajia. Tällainen saldo takaa Norrisille MM-sarjan kolmossijan.

– Norris on aina isojen poikien takana. Taas yksi ongelma Ferrarille, Perna nostaa Gazzettassa esiin Norrisin menestyksen ikävän italialaiskulman.

– Tämä pienikokoinen kaveri McLarenilla alkaa saada Daniel Ricciardon vaikeuksiin, Giorgio Terruzzi kirjoittaa blogissaan Red Bullin italiankielisellä sivustolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja