F1-lähtöjärjestys: Charles Leclerc onkin pulassa?

Ferrarin Charles Leclerc lähtee, jälleen kerran, paalupaikalta sunnuntain F1-kisaan. Leclerc oli nopein myös Venäjän Sotshin aika-ajoissa. Eri asia on se, että oliko paalupaikasta hyötyä monacolaiselle? Oma mielenkiinto liittyy myös eriävään rengastaktiikkaan sekä useisiin lähtöruuturangaistuksiin.

MAINOS

C Moren huippu-urheilut
katsottavissa maksutta!

C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi on asiakkaille maksuton kokeiluviikonloppu pe-su 27.9.-29.9.

Lue lisää täältä.

Venäjän GP suorana 27.-29.9.
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Leclercille paalupaikka oli jo neljäs peräkkäinen. Ferrari-kuski on ollut hurjassa vireessä F1-sarjan kesätauon jälkeen. Monacolainen on napannut myös voittoa, eikä kolmaskaan ollut kaukana Singaporessa.

Mutta.

21-vuotiaalla kuskilla on yksi iso huoli sunnuntain kisaa ajatellen.

– En tiedä, että onko paalulta lähtö edes paras paikka täällä. Lähdön jälkeen edessä on heti hyvin pitkä suora, Leclerc nosti esille aika-ajojen jälkeen.

Tämä tarjoaa hienon mahdollisuuden muun muassa Mercedeksen brittikuskille Lewis Hamiltonille, joka on toisessa ruudussa. Hamilton ei kuitenkaan myhäillyt liikaa, sillä myös hänellä on omia kysymysmerkkejä.

– Kovemmilla renkailla lähtö ei ole aina mitenkään paras mahdollinen vaihtoehto. Yritän ottaa kuitenkin imuavun Charlesista – jos saisin sitä kautta mahdollisuuden ohitukseen. Se ei tule helpolla, koska he ovat saaneet hyviä lähtöjä, Hamilton pyöritteli.

(juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Rengasvalmistaja Pirelli ennakoi kisataktiikoita seuraavasti:

Onko Mersusta oikeasti ”yllättämään”?

Hamilton mainitsi kovemmat renkaat, joilla hän viittasi Mercedeksen taktiikkaan. Saksalaistallin kuskit, Hamilton ja Valtteri Bottas lähtevät kisaan keskikovilla eli medium-renkailla.

Tämä luo toisen mielenkiintoisen elementin sunnuntain kisan alkuun, sillä Ferrari valitsi toisen lähestymistavan. Leclercillä ja Sebastian Vettelillä on alla astetta pehmeämmät, soft-renkaat.

– Olemme jääneet viime kisoissa heidän taakse jumiin, joten meidän piti keksiä jotain, Hamilton sanoi Mercedeksen poikkeavasta taktiikkavalinnasta.

Renkaat saattavat tuoda edun Mercedekselle. Riitääkö se? Ferrari kun on ollut erittäin vahva Sotshin radalla. Mercedes sen sijaan on jäänyt yllättävän pahasti jalkoihin.

Rangaistussuma

Sunnuntain lähtöjärjestys menee remonttiin useiden rangaistusten myötä.

Lauantaina Mercedes-kuski Bottaksen eteen yltänyt Red Bullin Max Verstappen tipahtaa viisi pykälää alemmas moottoriosavaihdoksen myötä. Verstappen starttaa kisaan ruudusta yhdeksän.

Verstappen ei ole suinkaan ainut Red Bull tai tarkemmin Honda-taustainen kuljettaja, joka saa rangaistuksia. Sama koskee niin Verstappenin tallikaveria Alexander Albonia, Toro Rosson Pierre Gaslyä ja tämän tallikaveria Daniil Kvjatia sekä Williamsin Robert Kubicaa.

Albonin osalta lauantain aika-ajot menivät pieleen ensimmäisen osion ulosajon myötä. Kvjat ei puolestaan ajanut ollenkaan lauantain aika-ajoissa.

Lähtöruuturangaistukset avittavat muun muassa Alfa Romeon suomalaiskuskia Kimi Räikköstä. Lauantaina pahan pettymyksen kokenut Räikkönen nousee yhden pykälän ylemmäs, ruutuun 15. Nousun taustalla on Gaslyn rangaistus.

Singaporen GP:n lähtöjärjestys:

 

1. Charles Leclerc, Ferrari

2. Lewis Hamilton, Mercedes

 

 

3. Sebastian Vettel, Ferrari

4. Valtteri Bottas, Mercedes

 

 

5. Carlos Sainz, McLaren

6. Nico Hülkenberg, Renault

 

 

7. Lando Norris, McLaren

8. Romain Grosjean, Haas

 

 

9. Max Verstappen, Red Bull *)

10. Daniel Ricciardo, Renault

 

 

11. Sergio Perez, Racing Point

12. Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo

 

 

13. Kevin Magnussen, Haas

14. Lance Stroll, Racing Point

 

 

15. Kimi Räikkönen, Alfa Romeo

16. Pierre Gasly, Toro Rosso **)

 

 

17. George Russell, Williams

18. Robert Kubica, Williams ****)

 

 

19. Daniil Kvjat, Toro Rosso *****)

Varikko: Alexander Albon ***)

*) Max Verstappen sai viiden lähtöruudun rangaistuksen polttomoottorivaihdoksen takia.
**) Pierre Gasly sai viiden lähtöruudun rangaistuksen polttomoottorivaihdoksen takia.
***) Alexander Albon lähtee kisaan varikkosuoralta lauantain aika-ajojen ulosajon jälkeen. Albon sai aiemmin viiden lähtöruudun rangaistuksen moottoriosavaihdoksen takia.
****) Robert Kubica lähtee kisaan joukon hänniltä useiden moottoriosavaihdosten myötä.
*****) Daniil Kvjat lähtee kisaan joukon hänniltä useiden moottoriosavaihdosten myötä. Kvjat saa osallistua kisaan, vaikka hän ei tehnyt ollenkaan kierrosaikaa lauantain aika-ajossa.

Lue myös:

    Uusimmat