F1-kuskin ynnä muuta -sijoitus voi olla hänen tallilleen vielä miljoonien arvoinen: "Tiesin sen"

George Russell sijoittui sunnuntaina ajetussa Ranskan GP:ssä 12:nneksi startattuaan kisaan 14. lähtöruudusta ja pudottuaan startissa hetkellisesti 17:nneksi. Russell kutsui kilpailusuoritustaan F1-uransa parhaaksi Williamsilla ajetuksi.

Kolmatta kauttaan ykkösissä ajavalle Russellille kyseessä oli uran jaetusti toiseksi paras sijoitus Williamsin ratissa. Tähän mennessä ajamissaan 45 GP-startissa hän on yltänyt Williamsilla kaksi kertaa 11:nneksi ja neljä kertaa 12:nneksi.

Russellin, 23, pistetili aukesi viime kauden lopulla Bahrainissa ajetussa Sakhirin GP:ssä, jossa hän tuurasi koronatartunnan vuoksi sivussa ollutta Lewis Hamiltonia Mercedeksellä ja sijoittui värikkäiden vaiheiden jälkeen yhdeksänneksi.

Ranskan GP:ssä nähdyn suorituksen arvoa nostaa merkittävästi se, että kaikki 20 kuljettajaa ajoivat Paul Ricardin radalla maaliin asti. Yksi Russellin taakse jääneistä oli Ferrarin Charles Leclerc.

– Tulos oli täysin ansaittu. Auto oli nopea, strategiapuoli hoidettiin todella hyvin. Sanoisin, että tämä oli jopa meidän paras kilpailumme yhdessä Williamsin kanssa, Russell sanoi.

12. sija saattaa tuntua monien mielestä vähäpätöiseltä, etenkin kun siitä ei saa edes pisteitä, mutta Williamsin tapauksessa se oli – ainakin toistaiseksi – kaikkea muuta. Talli nousi sen turvin valmistajien MM-sarjassa yhdeksännelle sijalle ohi Haasin.

Sekä Williams että Haas ovat vielä nollilla, mutta tasapisteissä paremmuus ratkaistaan parhaiden sijoitusten perusteella. Viime sunnuntaihin saakka Haas oli Williamsin edellä, kun Mick Schumacher oli sijoittunut Azerbaidzhanin GP:ssä 13:nneksi.

Tämä oli Russellin mielessä Ranskassa.

– Tiesin sen, että jos en saisi pisteitä, haluaisin ainakin tuloksen, joka nostaisi meidät taas yhdeksännelle sijalle. Se oli tärkeää. Jos molemmat tallit ovat ilman pisteitä kauden päättyessä, voimme voittaa Haasin sijoitusten perusteella, Russell sanoi.

Valmistajien MM-sarjan yhdeksäs sija saattaa sekin tuntua vähäpätöiseltä, mutta Williamsille se ei ole sitä. Auto Motor und Sportin mukaan yhdeksännestä sijasta maksetaan palkintorahaa kahdeksan miljoonaa dollaria enemmän kuin kymmenennestä sijasta.