F1-kuljettajat esittivät sodanvastaisen kannanoton – Haasilta lähtöpassit saanut Nikita Mazepin päätyi samalla hetkellä EU:n pakotelistalle

Huomenna Bahrainissa alkavaan toiseen talvitestijaksoon valmistautuvat F1-kuljettajat ottivat kantaa Venäjän Ukrainaan kohdistamia sotatoimia vastaan.

18 F1-kuljettajaa asettui keskiviikkoiltana yhteiskuvaan Sakhirin radan pääsuoralle lasketun Ukrainan lipun ja valkoisen plakaatin taakse. Kuljettajien t-paidoissa on sama teksti kuin plakaatissa: no war – ei sotaa.

O-kirjain on korvattu auringonkukalla, joka tunnetaan Ukrainassa muun muassa rauhan symbolina.

Kuvasta puuttuvat ainoastaan Lewis Hamilton, jonka lento Bahrainiin oli myöhästynyt, ja Haas-tallin toinen kuljettaja.

Haas irtisanoi viikonloppuna yhteistyösopimuksensa venäläisen Uralkalin kanssa, ja tämä johti myös viime kaudella tallissa debytoineen Nikita Mazepinin lähtöpasseihin. Mick Schumacherin rinnalla tämän viikon testeissä ajaa tallin testikuljettaja Pietro Fittipaldi.

Samalla kun Mazepinin ex-kollegat poseerasivat sodanvastaisessa mielenilmauksessa, Mazepin itse päätyi EU:n pakotelistalle yhdessä isänsä, Uralchem-yhtiön perustajan ja pääomistajan Dimitri Mazepinin kanssa. Dimitri Mazepin tapasi Vladimir Putinin Kremlissä samana päivänä, kun Venäjän joukot hyökkäsivät Putinin käskystä Ukrainaan.

Lue myös:

    Uusimmat