F1-kohutalli käynnistää dominoefektin kuljettajamarkkinoilla? – ”En halua syyttää vain toista heistä”

Erikoisen myrskyn keskellä viime päivien aikana ollut Haas-talli on tällä hetkellä kovien spekulaatioiden kohteena. Yhdysvaltalaistalli koki katastrofin Britannian GP:ssä, kun sen kuljettajat Romain Grosjean ja Kevin Magnussen kolaroivat keskenään. Jatkavatko he molemmat tallissa?

Tämä on kysymys, joka herättää nyt kysymysmerkkejä F1-varikolla.

Haasin tallipäällikkö Günther Steiner latasi kovaa tekstiä kisan jälkeen, kun hän murjaisi muun muassa ”molempien kuljettajien olevan pulassa”.

– En halua syyttää vain toista heistä, mutta en pidä tästä tilanteesta, Steiner totesi tanskalaisen Ekstra Bladet -lehden mukaan.

Haas-kuljettajat ovat kolaroineet keskenään jo kertaalleen aiemmin tällä kaudella. Tämä tapahtui Espanjan Barcelonassa.

Sunnuntaina keskinäinen kolari maksoi kovaa hintaa, sillä sekä Grosjean että Magnussen joutuivat keskeyttämään osumasta tulleiden vaurioiden takia.

Steineriltä kysyttiin, että liittyykö Haasin kuljettajaongelmat Grosjeanin ja Magnussenin keskinäiseen kemiaan?

– En tiedä, Steiner sanoi suoraan.

– Minun pitää miettiä tätä rauhassa ja miettiä sitä, että mitä me tässä oikein teemme. Se on kuitenkin minun työni.

– Minulla ei ole ratkaisua juuri nyt, mutta meidän pitää löytää sellainen. Minusta tässä on kyse koko tallista kuin vain yksilötason ongelmasta, Steiner pohti.

Haasin liittyen vahvin spekulaatio on tällä hetkellä se, että ranskalaiskuski Grosjean joutuisi tekemään tilaa meksikolaiselle Sergio Perezille.

Tämä puolestaan johtaisi dominoefektiin, jossa Perezin nykytalli Racing Point palkkaisi itselleen nykyään Mercedeksen apukuljettajana toimivan Esteban Oconin.

Ocon ajoi Racing Pointilla, ex-nimeltään Force Indialla vielä viime kaudella. Lance Strollin ja tämän tuoman rahoituksen myötä Ocon joutui kuitenkin tekemään tilaa ja hän jäi täksi kaudeksi ilman tallipaikkaa. 

Britannian GP:n katastrofin lisäksi Haasin kohdalla on nähty hyvin erikoinen sponsorisotku. Viime viikolla tallin päätukija Rich Energy ilmoitti purkaneensa osapuolten välisen yhteistyösopimuksen. Tuorein käänne on se, että Rich Energy vaihtoi nimeään ja antoi potkut taustalla sekoilleelle toimitusjohtajalle William Storeylle.

Lue myös:

    Uusimmat