F1-kausi alkaa sunnuntaina täysin ainutlaatuisella tavalla: kuljettajat ottavat toisistaan mittaa virtuaalisesti!

Kun F1-kauden seitsemän ensimmäistä osakilpailua on joko peruttu tai siirretty järjestettäväksi myöhäisempänä ajankohtana, sarjan johto ei ole jäänyt seisomaan tumput suorina. Kausi käynnistetään virtuaalisesti, ja ensimmäinen kisa ajetaan jo tänä viikonloppuna Bahrainin radalla.

Virtuaalisen F1-sarjan aikataulu noudattelee alun perin suunniteltua F1-aikataulua. Bahrainin radalla ajetaan siis 22. maaliskuuta, Kiinassa 19. huhtikuuta, Espanjassa 10. toukokuuta ja Monacossa 24. toukokuuta. Koska virtuaalinen sarja ajetaan F1 2019 -pelillä, kaudelle 2020 kalenteriin tulleet Vietnamin (5. huhtikuuta) ja Hollannin (3. toukokuuta) kisat ajetaan vaihtoehtoisella radalla.

Virtuaalista sarjaa ollaan valmiita jatkamaan pidemmällekin, mikäli F1-kauden alku viivästyy entisestään.

Bahrainin kisa näytetään suorana muun muassa F1-sarjan Youtube- ja Facebook-sivuilla. Kisatapahtuma alkaa aika-ajoilla ja jatkuu 28 kierroksen mittaiseen kisaan. Arviolta 90 minuutin mittainen lähetys alkaa sunnuntaina Suomen aikaa kello 22.

Kilpailuun osallistuvien kuljettajien listaa ei vielä toistaiseksi ole julkaistu. Mukana on kuitenkin joukko tämän kauden kisakuskeja, testikuskeja sekä tallien omia eSports-kuljettajia. RaceFansin mukaan kaikki 20 kisakuskia on kutsuttu mukaan.

Kutsuun myöntävästi vastaavat kuljettajat osallistuvat kilpailuun turvallisuussyistä etäyhteydellä.

Virtuaalinen sarja järjestetään täysin viihteellisistä lähtökohdista. MM-pisteitä ei ole jaossa. Niinä viikonloppuina kuin ohjelmassa ei ole virallista F1-kisaa, fanit voivat osallistua erilaisiin näytöskisoihin ja päästä ajamaan virtuaalisesti oikeita F1-kuljettajia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat